Mercedes-Benzin S-sarja kuuluu autoluokkaan, jossa matkustusmukavuus takapenkillä on yhtä tärkeää kuin hyvät ajo-ominaisuudet. S-sarjalaisen omistaja tai käyttäjä kun saattaa nauttia matkanteosta useammin takapenkillä, ja antaa palkatun kuljettajan ja auton huolehtia yhdessä ajotehtävistä. Kokeillaan siis mitä S-sarjan takapenkki tarjoaa.

Normaali vai pidennetty versio

S-sarja on saatavissa kahtena eripituisena versiona. Tämä normaalimittainen, ketterämpi versio sopii hyvin meille jotka haluamme ajaa yleensä itse. Tosin tässäkin mallissa polvitila takapenkillä riittää loistavasti myös pitkille jaloille. Jos auton käyttäjä kuitenkin yleensä valitsee mieluummin takapenkin, voi pidennetyn Lang eli L-mallin ylimääräiset 13 senttiä olla hyödyksi. Vaikka polvitila riittää jo vakiona, niin onhan autoon vielä kätevämpi kulkea kun tilaa riittää. Ja pitkällä matkalla voi jalkoja haluta myös vähän voimistella.

S-sarjalaisissa on vakiona nahkaverhoilu, luonnollisesti. Lisävarusteena on saatavissa todella pehmeä nappanahkaverhoilu tai Exclusive-nappanahkaverhoilu, joka löytyy vakiona S 600 L -mallista. Kattoluukku on yllättävän mukava lisä takapenkkiläisille, sillä se tuo sekä valoa matkustamoon että korostaa matkustamon avaruutta. Etupenkkiläisille kattoluukku on ehkä vain ulkonäkö- ja makeiluvaruste, mutta takapenkillä siitä on paljon enemmän iloa myös käytännössä.

Uskomattoman hiljainen matkustamo

Matkustamon hiljaisuus on tärkeässä roolissa matkustusmukavuutta arvioitaessa. Ikkunoiden ja ovien tiiviys auttaa osaltaan pitämään hälyäänet matkustamon ulkopuolella. Mercedes-Benzin aeroakustiikka-asiantuntijat eivät ole kuitenkaan jättäneet työtä vielä siihen, vaan ovat tarkkailleet pienimpiäkin yksityiskohtia jotta S-sarjan matkustamosta on saatu mahdollisimman hiljainen. Esimerkiksi auton ulkopeilit ja A-pilarit on suunniteltu niin että tuulilasiin roiskuvan veden ohjaus sivulle ei aiheuta häiriöitä ilmavirran ohjauksessa, mikä taas voisi aiheuttaa tuulimelun kantautumista matkustamoon.

Maisemia katsellen

S-sarjan takapenkki on todella hyvin muotoiltu, joten matkaa taittaa mielellään vain maisemia katselllen. Jos takapenkillä tulee kuitenkin vietettyä enemmän aikaa, voi autoa varustella tarpeen mukaan. Takapenkkiläisille on saatavissa mm. omat näytöt, TV-vastaanotin, Business-puhelin kyynärnojaan ja loistavan äänentoiston tarjoava Burmeister Surround Soundsystem -audiojärjestelmä. Matkustusmukavuuden maksimoimiseksi on taakse saatavissa myös sähkösäätöiset istuimet tuuletuksella ja lämmityksellä, sekä lämmitettävät kyynärnojat.

Concierge Service on uusi toiminto, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja ravintolavarauksista urheilutapahtumiin, ja lähettää reittitiedot suoraan navigaattoriin. Mercedes me connect -asiakkaat voivat ottaa yhteyden Concierge Service -palveluun joko kattokonsolin info-painikkeella tai Mercedes me -sovelluksella. Henkilökohtainen Concierge -avustaja hoitaa loput.

Premium, luksus vai sport -versio

Mercedes-Benz S-sarjan hinnat alkavat 134 719 eurosta (S 350 d 4Matic). Pitkällä akselivälillä varustettuna hinta on 137 290 euroa (S 350 d 4Matic L). Malliston ainoa takavetoinen on S 600 L. Sen lähtöhinta on 309 595 euroa. Jos kaikesta ylellisyydestään huolimatta S-sarja tuntuu perusasussaan silti turhan arkiselta, löytyy autosta myös luksustasoa lähentelevä Maybach -versio ja sporttisempaa menoa kaipaavalle AMG-malli.