Huawein puhelinmalliston kärkeä ovat P-mallit, joita on tullut uusi versio suunnilleen vuoden välein. Huawei on nostanut profiiliaan puhelinmarkkinoilla isoin harppauksin viime vuosina, joten kiinnostavaa nähdä minkälaisen vaikutuksen uusi lippulaivamalli, Huawei P10 tekee.

Tyylikäs ulkoasu

Muotoilultaan puhelin on hyvin pelkistetty, mutta samalla kohtuullisen tyylikäs. Kaikki turha on riisuttu ulkokuoresta pois. Puhelimen alaosassa on ainoastaan sormenjälkitunnistin, joka on korvannut puhelimen navigointipainikkeen. Muita painikkeita ei etupuolella ole, vaan iso näyttö on vallannut lähes koko tilan. Puhelimen ohuet reunat vain korostavat entisestään näytön kokoa. Huawei P10 on mitoiltaan 145x70mm ja ainoastaan 7mm paksu.

P10-mallissa on 5,1-tuumainen Full HD (1920×1080) näyttö, jonka suojana on Corningin valmistama Gorilla Glass –suojalasi. Corning kehuu suojalasin uusimman 5 version selviävän jopa 1,6 metrin pudotuksesta kovalle alustalle, eli uutuuden uskaltaa antaa myös muiden käsiteltäväksi. Puhelimen käsittelyä helpottaa myös takakannen mattapinta, joka ei ole yhtä tyylikäs kuin lasipinta, mutta ei myöskään yhtä liukas.

Mielenkiintoinen kaksoiskamerajärjestelmä

Yksi Huawei P10 –mallin kiinnostavimpia ominaisuuksia ovat sen tehokkaat, Leican kanssa kehitetyt kamerat. Puhelimen etupuolella 8 megapikselin kamera ja takapuolella mustavalko- ja värilinssin (20 MP + 12 MP) muodostama kaksoiskamerajärjestelmä. Kameran ominaisuuksiin lukeutuvat mm. optinen kuvanvakain, 3D-kasvojentunnistus ja monipuoliset kuvatehosteet. P10-puhelimella voi viedä kuvaamisen aivan uudelle tasolle, otti sitten väri- tai mustavalkokuvia, tai vaikka 4K-videota.

Etukamerassa on F/1.9-aukko täysin uudella kuvaussensorilla. Jos selfie-innostus on vielä voimissaan, tarjoaa 8 megapikselin etukamera hyvät mahdollisuudet siihen harrastukseen. Etukamera tunnistaa automaattisesti oletko kuvassa yksin vai haluatko myös kaverit samaan kuvaan. Jos kamera tunnistaa että kuvassa on myös muita, se vaihtaa automaattisesti laajakuvatilaan.

Uusi käyttöliittymä

Huawei P10 -mallissa käyttöjärjestelmänä on Androidin seiskaversia. Puhelimen suorituskyvystä ja sovellusten pyörittämisestä vastaavat Huawein Kirin 960 SoC-piiri ja täysin uusi EMUI 5.1-käyttöliittymä. Uusi käyttöliittymä tarjoaa uusia toimintoja ja auttaa optimoimaan puhelimen suorituskykyä. Esimerkiksi Huawein koneoppimisalgoritmi tunnistaa ja muistaa käytetyimmät toiminnot ja ohjaa keskusmuistia nopeuttaen muun muassa näiden sovellusten latautumista.

Ilman suoraa vertailua muiden valmistajien uutuusmalleihin on vaikea arvioida laitteen suorituskykyä, mutta ainakin yleisimmin käytössä olevat sovellukset pyörivät laitteella ilman turhaa tahmailua.

Saatavissa myös Plus-mallina

Huawei P10 on saatavissa myös 5,5” näytöllä varustettuna Plus-mallina. Isomman näytön lisäksi P10 Plussassa on vielä tehokkaampi Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition -kamerajärjestelmä. Jos Huawein uutuus alkoi kiinnostaa, on Huawei P10 saatavissa mustana, sinisenä, hopeisena tai mustana. P10:n suositushinta on 599,00 euroa ja P10 Plussan 799,00 euroa.

Pitäisikö hankkia?

P10:n kiinnostavin ominaisuus on sen tehokas kamerajärjestelmä. Innokkaalle kuvaajalle puhelin tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia toteuttaa itseään, mutta ihan joka tilanteessa ei puhelin vieläkään täysin korvaa järkkärikameraa. Muilta ominaisuuksiltaan P10 ei ehkä yllätä isommin, mutta pärjää hyvin kilpailijoita vastaan.

Jos käytössä on edellinen malli, ei uutuus ehkä siihen verrattuna tarjoa kovin merkittäviä etuja. Jos uusi puhelin on kuitenkin harkinassa, kannattaa Huawei P10 ehdottomasti nostaa yhdeksi vaihtoehdoksi.

Huawei P10:llä otettu kuva
Huawei P10:llä otettu kuva auton sisältä
Huawei P10:n perusasetuksilla otettu ulkokuva