Tästä laitteesta ei heti osaa sanoa onko se tabletti, kannettava tietokone vai jotain siltä väliltä. Lenovo Yoga Book ei ehkä korvaa kannettavaa tietokonetta, mutta kätevällä Creative Pad –alustalla varustettuna se vie tabletin ominaisuudet paljon pidemmälle. Laite on vähän kuin tabletti with benefits tai 2-in-1 tabletti, kuten valmistaja laitetta nimittää.

Yoga Book on varustettu 10,1-tuumaisella, IPS Full HD (1920×1200) –näytöllä. Kosketusnäytön ansiosta laitetta voi käyttää samaan tapaan kuin perinteisiä tabletteja. Yoga Book eroaa kuitenkin perinteisistä tableteista uusilla ominaisuuksillaan. Creative Pad –alustan ja Creative Pen –kynän ansiosta Yoga Book tarjoaa tabletin käyttöön aivan uusia mahdollisuuksia.

Creative Pad -alusta

Creative Pad -alusta on kosketuslevy, jota voi käyttää piirtämiseen tai kirjoittamiseen. Piirtolevynä sillä voi toteuttaa omaa taiteellista luovuuttaan. Mukana tulevan Creative Pen -kynän ansiosta voit luoda taideteoksen suoraan sähköiseen muotoon, tai kirjoittaa vapaalla kädellä sähköisen muistion. Kynään voi vaihtaa myös mustesäiliön, jolloin sillä voi kirjoittaa normaaliin tapaan muistilehtiöön.

Jos ei halua kirjoittaa vapaalla kädellä, muuttuu Creative Pad nappia painamalla kosketusnäppäimistöksi. Näppiksellä kirjoittaminen vaatii hetken totuttelua, mutta se alkaa sujua yllättävän nopeasti. Kosketusnäppäimistö on riittävän herkkä, joten se taltioi tarkasti myös nopeat sormien liikkeet. Pidempää tekstiä on mukavampi kirjoittaa perinteisellä näppäimistöllä, mutta Creative Pad -tason Halo-näppäimistö voittaa milloin tahansa kosketusnäytöltä kirjoittamisen.

Viihde- ja hyötykäyttöön

Lenovo Yoga Book toimii monipuolisesti myös viihdekäytössä. 360-astetta kääntyvän saranan ansiosta laitteen saa taiteltua haluamaansa asentoon. Kannen voi kääntää auki, jolloin laite on kuin kannettava tietokone. Kun kosketuslevyn kääntää näytön taakse, saa tabletista litteän. Kääntyvän kannen ansiosta laitteen saa seisomaan ilman tukea vaikka pöydälle, jos haluaa katsoa videoita. Kun laite ei ole käytössä, on näyttö hyvässä suojassa kun kannen taittaa kiinni.

Yoga Book on avattuna 4,5 mm paksu. Laite painaa 690 grammaa, eli ylimääräisen kosketuslevyn johdosta se on hieman painavampi kuin tavallinen tabletti. Laite on saatavana kahdessa eri värissä, joko metallinharmaana ja kullanvärisenä.

Yoga Bookissa on Intel Atom x5-Z8550 prosessori ja 4 GB käyttömuistia. Tallennustilaa löytyy 64 GB. Yhdellä latauksella 8500 mAh akku riittää noin 12 tunniksi. Yoga Book on saatavissa sekä Android että Windows –käyttöjärjestelmällä.