Saimme testiin uudet Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet. Harvat kuulokkeet sisältävät näin paljon ominaisuuksia kuin Plantronicsin uusi huippumalli. Nämä ovat samaan aikaan langattomat vastamelukuulokkeet ja mikrofonilla varustettu headset. Voyager 8200 UC -kuulokkeet on erityisesti suunniteltu työkäyttöön paljon puhelinneuvotteluja käyville ammattilaisille , mutta runsaiden ominaisuuksiensa ansiosta ne sopivat yhtä hyvin puheluihin, musiikin kuunteluun tai vaikka pelikäyttöön.

Puomiton headset

Vaikka Voyager 8200 UC näyttää perinteisiltä kuulokkeilta, ovat ne itseasiassa puomiton headset. Näiden avulla hoituvat kätevästi myös puhelut. Vaikka mikrofonit on sijoitettu kuulokkeisiin, on äänenlaatu uskomattoman hyvä. Kuulokkeissa on kaksi paria monisuuntaisia mikrofoneja, digitaaliset signaaliprosessorit ja aktiivinen taustamelun vaimennys, jotta hälyäänet eivät pääse häiritsemään puheluita tai kuuntelukokemusta. Soittaessa vastapuoli ei erottanut äänenlaadun perusteella puhunko normaalisti puhelimeen vai kuulokkeiden kautta.

Kuulokokkeiden painikkeilla onnistuu puheluihin vastaaminen, puhelun lopettaminen, ja mykistäminen. Musiikkia kuunnellessa voi vaihtaa kappaletta ja säätää äänenvoimakkuutta. Antureiden avulla kuulokkeet jopa tunnistavat milloin ne ovat käyttäjän korvilla.

Taustamelun suodatus

Taustamelun suodatus ANC (Active Noice Cancellation) tarjoaa kaksi eri tehokkuutta tai sen voi kytkeä kokonaan pois päältä. Puhuessa on mukavampi kun kuulee selvästi myös oman äänen, mutta puhumiseen tottuu nopeasti myös ANC:n ollessa käytössä.

ANC-taustamelun suodatuksesta on erityisesti hyötyä musiikin kuuntelussa. Näin ylimääräiset taustaäänet eivät pääse häiritsemään kuuntelunautintoa. Myös oman lauluäänen voi eristää kohtuullisen tehokkaasti. Vastamelukuulokkeiden kanssa voi laulaa vapaasti musiikin mukana, ilman että se häiritsee kovin paljon omaa kuuntelukokemusta. Tosin sivulliset voivat olla asiasta toista mieltä.

Langaton yhteys

Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet voi yhdistää puhelimeen, tablettiin, pöytäkoneeseen, kannettavaan, tai audiolaitteeseen, joko langattomasti tai piuhalla. Bluetooth-yhteyden kautta kuulokkeita voi käyttää langattomasti, jopa 30 metrin päässä äänilähteestä. Jos laitteessa itsessään ei ole Bluetooth-yhteyttä, on mukana pieni Bluetooth usb-adapteri. Kuulokkeet voi liittää myös piuhan kautta 3,5 mm liittimellä.

Langattomassa käytössä kuulokkeiden akku kestää noin 24 tuntia. Akun tyhjentyessä sen saa kätevästi ladattua usb-piuhalla. Plantronic Voyager 8200 UC on saatavissa mustina tai valkoisina. Kuulokkeiden myyntihinta on n. 350 euroa.