Milloin viimeksi putsasit tietokoneesi hiiren?

Aivan! Todennäköisesti siitä on aikaa, jos olet putsannut sitä ikinä. Sama hiiri voi olla käytössä monen vuoden ajan, monta tuntia päivässä. Ajan mittaan siihen kertyy likaa ja hiirestä muodostuu varsinainen bakteeripesä.

Speedlink on ratkaissut tämän epähygieenisen ongelman päällystämällä uuden Axon-hiiren antibakteerisella materiaalilla, joka tuntuu sormen alla hieman kumimaiselta. Antibakteerisen pinnoitteen väitetään tuhoavan jopa 99% bakteereista 24 tunnin aikana.

Saimme tämän Speedlink Axon -uutuushiiren testiin, joten kokeillaan miten se pärjää päivittäisessä käytössä. Vaikka perinteisen hiiren tilalle löytyy nykyään erilaisia vaihtoehtoja, itse edelleen vannoutunut hiiren käyttäjä. Hyvä kuitenkin kokeilla jos vanhan hiiren tilalle löytyy vaikka parempi vaihtoehto.

Speedlink Axon on kooltaan kohtuullisen iso, mutta muotoiltu sopimaan hyvin ainakin aikuisen miehen käteen. Hiiren pinta on kumimainen, mikä tuntuu miellyttävältä sormien alla. Hiiren pohjassa on 2400 dpi:n optinen sensori, jonka ansiosta hiiri toimii hyvin sekä pöydällä että hiirimatolla.

Lähes äänetön…

Antibakteerinen suoja ei ole Axonin ainoa erikoisuus. Hiiren painikkeet on lisäksi vaimennettu, jolloin siitä ei kuulu tuttua naksutusta, vain vaimea napsuna. Vielä kun tulee äänetön näppäimistö, alkaa työpiste kuulostaa aika hiljaiselta.

Hiiressä on kaikkiaan viisi painiketta. Normaaleiden vasemman ja oikean painikkeen lisäksi hiiren päällä on rulla sekä dpi-painike, jolla hiiren kursorin nopeutta voi helposti muuttaa. Tarkkuutta vaativiin tehtäviin kursorin saa liikkumaan hitaammin vain nappia painamalla.

Hiiren vasemmassa kyljessä on vielä kaksi peukalolla käytettävää painiketta, jotka toimivat esim. taakse- ja eteenpäin painikkeina verkkosivuja selatessa. Ilman näitäkin painikkeita selviää hyvin, mutta ovat yllättävän kätevät kun ovat olemassa.

Kahden viikon testirupeaman jälkeen hiiri tuntuu sopivan ainakin toimistotyöskentelyyn loistavasti. Hiiren vasemmasta painikkeesta kuuluu ehkä hieman kovempi ääni kuin uutena, mutta ei samanlaista terävää naksutusta kuin vanhasta hiirestä. Tässä vaiheessa tuo vanha hiiri alkaa näyttää jo niin kuluneelta, ja tuntuu myös oudolta käyttää, että Axon saattaa jäädä omalle työpöydälle vähän pidemmäksi aikaa…