Saimme hetkeksi aikaa ranteeseen Suunnon uuden, rannesykemittauksella varustetun Suunto Spartan Sport Wrist HR -urheilukellon.

Sykemittaus suoraan ranteesta

Uutuusmalli sisältää Spartan Sport -urheilukellosta tuttuja ominaisuuksia, mutta osaa lisäksi mitata sykkeen suoraan käyttäjän ranteesta. Uudessa Wrist HR -mallissa käytetään Valencellin patentoitua biometristä PerformTek-mittausteknologiaa. Laite mittaa käyttäjän sykkeen seuraamalla verenkiertoa kellon takakannessa olevien kolmen LED-valon avulla. Kuulostaa erikoiselta, mutta näyttää toimivan yllättävän hyvin.

Ainakin omasta ranteessa löytyi syke hyvin nopeasti, mikä on aina hyvä uutinen. Kellon sykemittaus on myös tarkka. Valencellin suorittamien testien mukaan Suunto Spartan Sport Wrist HR -kellon sykemittauksen tarkkuus vastaa 5 prosentin marginaalilla sykevyötä 89 prosentissa mittaustuloksista. Vaativissa olosuhteissa, joissa kelloa on pidettävä hihan päällä, kello voidaan yhdistää Bluetooth-yhteydellä perinteiseen sykevyöhön, esimerkiksi Suunto Smart Sensoriin.

Urheilukello ja aktiivisuusmittari

Spartan Sport Wrist HR -kellon ominaisuudet tarjoavat hyvät mahdollisuudet urheilusuoritusten tarkkaan mittaamiseen ja analysointiin. Kellossa on sisäinen kiihtyvyysanturi, kallistuskompensoitu digitaalinen kompassi, GPS-korkeustoiminto ja GPS/GLONASS-paikannus. Laite siis käyttää sekä amerikkalaista GPS että venäläistä GLONASS -satelliittipaikannusjärjestelmää. Nopeusmittauksissa hyödynnetään Suunnon FusedSpeed-tekniikkaa, joka käyttää sekä GPS- että kiihtyvyystietoja nopeuden määrittämiseen. 80 lajikohtaisen tilan lisäksi kaikissa kellossa on täysin mukautettavat urheilutilanäytöt.

Suunto Spartan Sport Wrist HR ei ole ainoastaan harjoitusten aikana käytettävä urheilukello, vaan myös aktiivisuusmittari, joka tarkkailee päivittäisiä askelmääriä, sykettä (myös leposyke) ja kalorien kulutusta.

Sporttinen rannekello

Spartan Sport Wrist HR toimii hyvin myös sporttisena rannekellona. Kellossa on 50-millinen polyamidikuori, värikosketusnäyttö, sen suojana mineraalikristallilasi ja ruostumaton teräskehä. Saimme testiin vakiomallia näyttävämmän Copper Special Edition -mallin, jonka painikkeet, teräskehä ja solki ovat kuparinväriset.

Kello on 16,8 mm paksu, mutta painaa vain 72 grammaa. Kello tuntuukin mukavan kevyeltä ranteessa. Joustavan silikonirannekkeen ansiosta kello pysyy tukevasti paikallaan urheillessa. Spartan Sport Wrist HR on vesitiivis 100 metriin eli sopii myös uintiin. Kosketusnäytön lisäksi toimintoja voi käyttää myös sivusta löytyvillä painikkeilla. Kellon valikko on toiminnaltaan hyvin yksinkertainen eikä alkututustumisen jälkeen käyttöopasta tarvitse juuri selata. Ei muuta kuin kello ranteeseen ja liikkumaan.

Suunto Spartan Sport Wrist HR -mallin hinta on 499,00 eur. Tämä näyttävämpi Copper Special Edition on hinnaltaan 549,00 eur.