Lenovo juhlistaa kannettavan ThinkPad -tietokoneen 25-vuotista taivalta julkaisemalla ThinkPad Anniversary Edition 25 -juhlamallin.

Tässä erikoismallissa yhdistyvät alkuperäisen ThinkPadin yksityiskohdat ja nykyaikaisen tietokoneen ominaisuudet. Laitteen kotelo ei onneksi ole aivan yhtä massiivinen kuin alkuperäisessä, vaan laite on nykyisen tekniikan mahdollistamana hyvin ohut. Lenovo ThinkPad Anniversary Edition 25 -läppärissä on taustavalaistu seitsemänrivinen ThinkPad Classic -näppäimistö sekä LED-tilailmaisimet. Suorituskyvystä huolehtivat löytyy Intel Core i7-7500U -suoritin, NVIDIA GeForce 940MX -näytönohjain ja 14-tuumainen HD-kosketusnäyttö.

IBM esitteli alkuperäisen ThinkPad -tietokoneen lokakuussa 1992. Ensimmäinen ThinkPad, nimeltään 700C, oli muotoilija Richard Sapperin ja japanilaisen Yamato Labsin käsialaa. Japanilaisesta bento-laatikosta vaikutteita saanut malli voitti parissa kuukaudessa yli 300 palkintoa ja siitä tuli bisnespäättäjien statussymboli. Tähän päivään mennessä ThinkPad-laitteita on myyty 130 miljoonaa kappaletta.

IBM Thinkpad 700C vuodelta 1992