Toyota Motor Corporation on tuonut Japanissa myyntiin Kirobo Mini -robotin, joka on pieni seuramies yksinäisille. Istuessaan pikkukaveri on vain 10 cm korkea eli mahtuu hyvin kädelle istumaan ja helppo ottaa mukaan minne tahansa ainakin tarvitsee juttukaveria.

Kirobo Mini osaa jutella tuttavallisesti ja reagoida tunnetiloihin. Mitä enemmän sen kanssa juttelee, sitä paremmin se oppii tuntemaan sinut. Se muistaa keskustelukumppanin mieliasiat ja menneet tapahtumat. Tietysti myös autot alkavat kiinnostaa jossain vaiheessa, ja Kirobo pystyykin keskustelemaan yhteensopivien Toyota-mallien kanssa. Voitte esim. jutella auton tankkaamisesta, tosin sen joutuu vielä itse hoitamaan. Jatkossa Kirobo voi jutella myös Toyota Home -älytalojärjestelmän kanssa.

Tähän asti kaikki siis selvää. Kirobo Moni on siis pikkuinen juttukumppani ja seuramies. Mutta sitten alkaa mennä oudoksi. Nimittäin With Kirobo Mini Friend Park -nettisivulla voit jakaa omia Kirobo-kokemuksiasi muiden kanssa ja kertoa miten teidän yhteinen elämä sujuu, ja jakaa vaikka omia Kirobo-vinkkejä parempaa yhteiseen arkeen.

Kirobo Mini on myynnissä Japanissa hintaan 42,984 Yen (n. 325 euroa)