Tupac Shakurin aikonaan omistama Hummer H1 on myynnissä RR Auctionin järjestämässä huutokaupassa.

American Motorsin valmistama, vuoden 1996 Hummer H1 on varustettu 6.5-litraisella V8 dieselillä ja automaattivaihteistolla. Tupac Shakurin aikoinaan tilaama auto on varustettu täysin räptähden toiveiden mukaisesti. Auton varusteluun sisältyvät mm. off-road vanteet ja renkaat, vinssi, renkaiden paineensäätöjärjestelmä, off-road lisävalot katolla sekä 360-astetta kääntyvä kohdevalo, ulkoinen äänentoistojärjestelmä kolmella sireenillä, tummennetut lasit ja auton kylkeä koristaa ”Eliminator” teksti.

Matkustamon varusteluun kuuluvat beige nahkaverhoilu, puukoristeosat, Clarionin äänentoistojärjestelmä, Sonyn GPS-navigointi ja ilmastointi. Auton mukaan saa ”YAKNPAK” rekisterikilven sekä Michael Jacksonin ”Thriller” and 2Pacin ”All Eyez on Me” promokasetit.

Ostaja saa myös rekisteröintitodistuksen, jonka mukaan Tupac Shakur oli auton ensimmäinen omistaja. Hän osti auton elokuun 16. päivä vuonna 1996, vain vajaa kuukausi ennen kuolemaansa.

Auto huutokaupattiin jo kertaalleen toukokuussa 2016 huikeaan 337 000 dollarin hintaan. Ensimmäinen huutaja kuitenkin jätti maksamatta ostoksensa, joten auto on jälleen tarjolla. Auton myyntihinnaksi arvioidaan yli 100 000 dollaria.

Onlinehuutokauppaan voi osallistua RR Auction sivuilla 10.-16.8. välisenä aikana.