Perinteinen brittiläinen automerkki TVR on tekemässä näyttävän paluun. Ensimmäisenä uuden aikakauden urheiluautona valmistaja on esitellyt tänään uuden TVR Griffith -mallin.

TVR -mallit tunnetiin kevyinä ja suorituskykyisinä autoina. Uusi TVR Griffith haluaa pysyä perinteilleen uskollisena ja tarjoaa samoja ominaisuuksia. Nykyaikaisten ja pitkälle kehitettyjen materiaalien, kuten hiilikuitukomposiitti, käytöllä auton paino on saatu pidettyä kurissa. TVR Griffith painaa ainoastaan 1250 kiloa. Auton korin luvataan olevan erittäin jäykkä ja painojakauma ihanteellinen 50:50.

Griffithin voimanlähteenä on Cosworthin vapaastihengittävä, 5.0-litrainen V8, jonka luvataan tuottavan tarpeeksi tehoa (500 hv ?), jotta teho/painosuhde saadaan lukemiin 400hv/tonni. Kiihdytys satasen vauhtiin pitäisi onnistua 4 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvataan yli 200 mph (320 km/h).

TVR haluaa tarjota vanhojen urheiluautojen perinteitä kunnioittavan ajokokemuksen, jossa auto on kuljettaja täydellisessä hallinnassa. Sähköisten järjestelmien sijaan TVR luottaa tarkkaan suunnittelutyöhön. Autossa on täysin sileä pohja sekä aerodynamiikkapaketti, minkä ansiosta Griffith on vakaa myös kovissa nopeuksissa ja tarjoaa hyvät ajo-ominaisuudet myös mutkissa.

Uuden TVR Griffith -mallin tuotanto alkaa ensi vuoden loppupuolella. Auton lähtöhinta briteissä pitäisi olla noin 90 000 puntaa.