Kodinkoneet ovat perinteisesti valkoisia. Tuohan valkoinen väri valoa keittiöön, varsinkin jos keittiön on ahtaampi. Teräs on noussut valkoisen rinnalle toiseksi värivaihtoehdoksi, mutta se ei toki ole ainut. Saatavissa on myös mustia kodinkoneita, kuten Whirpoolin Black Stainless -sarja

Yksi syy valkoiseen väriin on kodinkoneiden helpompi yhdistäminen keittiön muuhun värimaailmaan. Whirlpoolin Senior Manager of the Material, Color and Finish Studio Jessica mcConnell rohkaisee ihmisiä yhdistämään mustaa myös puunsävyisiin keittiöihin. ”Suunnittelimme Black Stainless -sarjan sopimaan hyvin yhteen myös puisten kaapinovien kanssa. Toki musta toimii erittäin hyvin myös harmaan kanssa.”

Enää ei keittiön suunnittelussa tarvitse noudattaa tiettyjä värimalleja, vaan värejä voi yhdistellä vapaasti. ”Musta toimii kaikissa keittiöissä. Sitä ei enää pidetä värinä, joka saa tilan näyttämään pienemmältä. Sensijaan musta työ ylellisempää ilmettä keittiöön. Eikä kodinkoneita tarvitse välttämättä piilottaa. Vaaleasävyisessä keittiössä mustat kodinkoneet erottuvat hyvin edukseen”, Jessica jatkaa.

”Se mikä tekee Black Stainless -sarjasta erityisen, on sen lämmin, satiinipintainen väri. Pinta ei ole synkän musta. Pehmeämpi musta yhdistyy helpommin keittiön muun sisustuksen kanssa.”