BMW on esitellyt odotetusti uuden BMW M5 -mallin. Auton moottori on edelleen 4.4-litrainen, kahdella turbolla ahdettu V8, mutta tarjoaa nyt tasan 600 hevosvoimaa ja vääntöä 750 Newtonmetriä.

Kuten BMW jo etukäteen paljasti, on BMW M5 nyt ensimmäistä kertaa nelivetoinen. BMW M:n kehittämä uusi M xDrive mahdollistaa täysin säädettävän voimansiirron etu- ja taka-akselin välillä. Kuljettaja voi valita ajotilaksi 4WD:n, 4WD Sportin tai puhtaan takavedon.

Perusasetuksilla DSC-ajonvakautus kytkettynä päälle ja neliveto käytössä järjestelmä sallii pienen luiston takarenkaille, kun kiihdytetään mutkasta ulos. MDM:llä (M Dynamic Mode) ajettaessa taka-akselille ohjataan enemmän vääntöä, ja luistoa sallitaan DSC-moodia enemmän. DSC:n saa myös kokonaan pois päältä. Taka-akselille sijoitetun tasauspyörästönlukon lukitusmomenttia voi säätää portaattomasti 0–100 prosentin välillä. Tämä takaa erinomaisen pidon kaikilla teillä ja kaikissa keliolosuhteissa.

Voima siirtyy vetäville pyörille kahdeksanportaisen M Steptronic-automaattivaihteiston kautta. Kuljettaja voi valita haluamansa asetukset mm. moottorille, vaihteistolle, jousitukselle, M xDrive -nelivedolle, DSC:lle ja Head-Up-tuulilasinäytölle, ja tallentaa valinnat ohjauspyörän M1- ja M2-nappien taakse.

Uusi BMW M5 kiihtyy nollasta sataan 3,4 sekunnissa ja nollasta kahteensataan 11,1 sekunnissa. Maksiminopeus on rajoitettu elektronisesti 250 kilometriin tunnissa. M Driver’s Package -lisävarustepaketilla huippunopeuden voi päivittää lukemaan 305 km/h.

BMW M5:n kulutus- ja päästöluvut ovat kohtuulliset. EU-yhdistetty kulutus on 10,5 l/100km ja CO2-päästöt 241 g/km.

Uusi BMW M5 xDrive (F90) tulee tilattavaksi syyskuussa ja toimitukset alkavat keväällä 2018. Hinnat julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.