Mercedes-Benz esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä mielenkiintoisen uuden moottorivaihtoehdon S-sarjaan. Uusi 6-sylinterinen, 3.0-litrainen turboahdettu bensamoottori tulee käyttöön sekä S 450 (367 hv) että S 500 (435 hv) -malleissa.

Suomen tuontiohjelmaan tulee kuulumaan ainakin nelivetoinen S 450 4Matic. Moottorin erikoisempi piirre on 48 voltin sähköjärjestelmä. Yhdistetyn käynnistysmoottorin/generaattorin (ISG) sisältävä integroitu 48 V:n sähköjärjestelmä on eräänlainen kevythybridijärjestelmä. Perinteisen 12 voltin sähköjärjestelmän rinnalla toimiva 48 voltin järjestelmä vastaa energiaa paljon kuluttavien laitteiden toiminnasta. Autossa on sähkötoiminen vesipumppu, sähköinen ilmastoinnin kylmäainekompressori sekä sähköinen lisäahdin, joka pienentää turboviivettä.

Tehokkaampi käynnistysmoottori mahdollistaa rullauksen polttomoottori sammutettuna, tehostaa energian talteenottoa ladaten omaa akkua, ja tuo myös lisää voimaa kiihdytyksiin. Käynnistysmoottori voi tuottaa hetkellisesti 250 Nm lisäväännön.

Tuloksena ovat entistä pienemmät päästöt. alustavien tietojen mukaan Mercedes-Benz S 450 4Matic -mallin yhdistetty kulutus on 7,0 l/100km ja CO2-päästöt 159 g/km. Vaikka diesel on se selvästi suositumpi vaihtoehto S-sarjassa, tuo uusi S 450 -malli houkuttelevan vaihtoehdon bensamoottoria harkitsevalle.