Uusi-Seelantilaiset viinit ovat melko tuoreita tulokkaita viinimaailmassa. Viinituotanto kun alkoi Uudessa-Seelannissa kunnolla vasta 1970-luvulla. Esimerkiksi Marlborough’n viinialuetta ei periaatteessa ollut edes olemassa 40 vuotta sitten. Nykyään tämä Uuden-Seelannin tunnetuin ja suurin viinialue tuottaa hyvin monipuolisia viinejä.

Saint Clair on yksi Malborough’n ja Uuden-Seelannin johtavista viinitaloista. Viinitalon perustivat Neal ja Judy Ibbotson vuonna 1978. Nimi Saint Clair juontaa juurensa ensimmäisen omistajasuvun nimeen – Sinclair. Saint Clairin uutuuksista Pinot Gris Rose on tällä hetkellä Alkon ainoa uusiseelantilainen roseeviini, kun taas Pinot Noir on hyvä punaviini esimerkiksi syksyisen riistaruoan seuraksi.

Saint Clair Pinot Gris Rose

Vuoden 2016 Pinot Gris Rose on valmis juotavaksi heti, mutta kehittyy loistavasti kahden-kolmen vuoden ajan. Pinot Gris Rose on hyvä ruokaviini, jota suositellaan erityisesti grillatulle kalalle ja raikkaalle lehtisalaatille. Sopii myös aperitiiviksi tai kasvisruokien pariksi. 75 cl pullon hinta alkossa 14,90 euroa.

Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir

Vicars’s Choice eli pastorin valinta kunnioittaa viinitalon sukulaispastoria, joka oli erityisen ihastunut talon ensimmäisiin viineihin. Vicar’s Choice Pinot Noir -punaviiniä suositellaan juomaksi esimerkiksi riistalinnulle, savustetulle lohelle, perunoille ja vihreälle salaatille. Kannattaa kokeilla myös kanalle, kalkkunalle ja kasvisruoille.

2015 vuosikerran Vicar’s Choice Pinot Noir on valmis juotavaksi heti, mutta jatkaa kehittymistä seuraavat neljä, viisi vuotta. 75 cl pullon hinta alkossa 14,98 euroa.