Ford on esitellyt uuden, 2018-mallivuoden F-150 -avolavan, joka valmistajan mukaan on päihittää edeltäjänsä monin tavoin.

Perusmoottorina on täysin uusi, 3.3-litrainen V6-kone, joka korvaa 3.5-litraisen. Moottori tarjoaa kuitenkin edeltäjänsä tehot eli 282 Amerikan hevosvoimaa. Toinen uusi moottorivaihtoehto on 2.7-litrainen EcoBoost-bensaturbo. EcoBoost-mallissa vaihteistona on 10-nopeuksinen automaatti, joka löytyy myös 3.5-litrainen EcoBoost-moottorin yhteydestä.

2018-vuosimallin F-150 tarjoaa ensimmäistä kertaa myös dieselvaihtoehdon. Fordin 3.0-litraisen dieselmoottorin parina on 10-portainen automaatti. Malliston huipulla on vielä 5.0-litrainen V8, jonka jatkona on nyt sama 10-nopeuksinen automaattivaihteisto. Vaikka amerikkalainen avolava ei olekaan lähtökohtaisesti se taloudellisin kulkupeli, on kaikkien F-150-malliin moottororeiden yhteydessä nyt automaattinen start/stop-toiminto.

Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu jalankulkijan tunnistuksella varustettu törmäysvaroitin. Lisäksi adaptiivinen vakionopeudensäädin stop-and-go -toiminnolla on päivitetty uudelle tasolle. Autoon on saatavissa uusi B&O PLAY -audiojärjestelmä sekä langaton 4G-yhteys, jonka avulla autoon saa oman lähiverkon.

Jo edeltäjästä tuttuja ominaisuuksia ovat kaista-avustin, kuolleen kulman varoitus, 360-kamera sekä Fordin SYNC-järjestelmä.

Ulkoisesti 2018-mallin voi erottaa keulan uudesta etusäleiköstä, ajovaloista ja puskurista. Myös takavalot ovat saaneet uutta muotoa. Vanteiksi on valittavissa uusia malleja, kokoluokissa 17-22 tuumaa.

Ford F-150 2018_ohjaamo