Syksyllä kelit muuttuvat viileämmiksi ja sateisemmiksi. Vaikka syksyllä on onneksi myös lämpimiä päiviä, ei enää pärjää ihan samalla vaatetuksella kuin kesällä. Listasimme herrasmiehen 10 tärkeintä syysvarustetta.

1. Nahkahansikkaat

Aamusin ja iltaisin sää viilenee nopeasti. Ohuat nahkahansikkaat on hyvä olla aina mukana, sillä ethän halua mennä tapaamiseen kättelemään kylmin käsin.

2. Kaulahuivi

Kylmä viima vilustuttaa nopeasti. Kaulahuivi on siis hyvä ottaa aina mukaan. Ja vaikka sitä ei tarvitsisi kaulan eristeeksi, toimii se tyylikkäänä asusteena.

3. Aurinkolasit

Päivät lyhenevät, mutta silti myös aurinko paistaa. Ja silloin kun aurinko kampeaa pilven takaa esiin, se maistaa hyvin matalalta suoraan silmiin.

4. Syyskengät

Syksyllä ei tarvitse vielä talvikenkiä, mutta syksykengissä on hyvä olla vähän paksumpi pohja, jotta kylmä maa ei jäädytä jalkoja, ja pääset ylittämään matalammat lammikot ilman että sukat kastuvat. Jos kengistä löytyy myös hieman vartta, pitävät ne myös nilkat lämpöisinä.

5. Villaneule

Jos olet pidempään ulkona, pitää villaneule lämpimänä myös ohuemman takin kanssa. Puvun alle voi laittaa siistin slipoverin, joka toimii samaan tapaan kuin liivi; solmio pysyy ojennuksessa ja kokonaisuus on tyylikkäämpi kuin pelkän kauluspaidan kanssa.

6. Syystakki

Syystakki ei vaadi paksua vuorta, mutta jos takin kaulus on sellainen että sen saa käännettyä kaulan suojaksi, on siitä iso apu kylmässä viimassa.

7. Sateenvarjo

Aurinkosia päiviä odotellessa ehtii varmasti useampi saderintama ylittämään Suomen. Sateenvarjo on hyvä olla ainakin valmiina eteisessä, vaikka sitä ei jatkuvasti kantaisi mukanaan.

8. Nenäliina

Yksi kangasliina rintataskuun koristeeksi, ja pehmeä paperinenäliina taskuun, jotta voit tarjota herrasmiehenä tarpeen tullen muille, tai käyttää itse.

9. Hattu

Huopahattu ei ehkä pidä korvia lämpöisinä, mutta hatun kuvun sisään jäävä lämmin ilma lämmittää päälakea viileissä keleissä. Toinen hyvä hattuvaihtoehto syksypukeutumiseen on hieman rennonpi flat cap -tyylinen lippahattu.

10. Heijastin

Turvallisuus ennenkaikkea. Märkä ja pimeä sää kätkevät tehokkaasti tummiin pukeutuneen miehen, joten muistetaan heijastin pimeällä liikkuessa!