Suomessa kesähelteet ovat harvinaista herkkua mutta joskus niitäkin osuu kohdalle. Ja joskus pitää pukeutua virallisemmin helteistä huolimatta.

Yleensä ei kesähelteillä haluaisi laittaa päälle kovin tummaa pukua. Tummanharmaa tai laivastonsininen näyttäisi hyvältä, mutta kerää lämpöä vähän turhan tehokkaasti. Ja hikoileva mies ei näytä hyvältä, oli puku miten hieno tahansa.

Italialainen, miesten laadukkaisiin pukuihin erikoistunut Ermenegildo Zegna -vaatebrändi on kehitellyt uuden Cool Effect -käsittelyn, jonka avulla tumma puku on kesällä yhtä mukava kuin vaaleampi sävyinen malli. Zegnan Grey Cool Effect -puvun kangas on 86% korkealaatuista villaa ja 14 % silkkiä, joten se on yhtä mukava päällä kuin Zegnan muut puvut. Kankaan erityisen värjäysprosessin ja jälkikäsittelyn ansiosta se heijastaa lämpösäteet tehokkaasti pois eikä kerää lämpöä itseensä.

Cool Effect -kangas ei siis ole samanlaista teknistä materiaalia kuin urheiluvaatteet, mutta tumma puku pysyy kesähelteillä yhtä viileänä kuin vaaleanvärinen.

Grey Cool Effect -puvun (2130,00eur) lisäksi Ermenegildo Zegnan Cool Effect -mallistosta löytyy tummansininen puku, irtotakki ja pikeepaita.