Legendaarisen Porsche 911 -mallin kahdeksas mallisukupolvi on täysin uusi, mutta samalla autosta löytyy runsaasti viittauksia edeltäviin malleihin.

Uutuuden kori on treenattu todella lihaksikkaan näköiseksi leveämpien pyöräkoteloiden ansiosta. Syy ei liity pelkästään ulkonäköön, vaan alle pitää nyt mahtua vakiona 20-tuumaiset etuvanteet ja 21-tuumaiset takakiekot. Perä on nyt kaikissa malleissa yhtä leveä, ja takaosaa hallitsee huomattavasti levennetty, ajonopeuden mukaan laajeneva takaspoileri ja saumattomasti integroitu valonauha. Auton LED-ajovalot on uusittu, ja konepelti näyttävine syvennyksineen tuo mieleen ensimmäiset 911-sukupolvet. Sulavalinjaisen korin viimeistelevät oviin upotetut, sähköisesti esiin tulevat ovenkahvat.

Täysin uudistuneita sisätiloja hallitsee selkeälinjainen kojelauta upotettuine mittareineen, joka on saanut inspiraationsa 70-luvun 911-malleista. Porschelle perinteiseen tapaan mittaristossa keskeisellä paikalla on kierroslukumittari, ja sen ympärille on sijoitettu kapeat, kehyksettömät ajotietonäytöt. PCM-järjestelmän keskusnäyttö on nyt 10,9-tuumainen. Näytön alla on kompakti säädinpaneeli, jonka viidellä painikkeella on mahdollista hallita suoraan auton tärkeimpiä toimintoja. Vakiovarusteluun kuuluvaan PCM-järjestelmään on integroitu parviälyä hyödyntävä online-navigointi ja Porsche Connect Plus.

Porsche 911 Carrera S

Takavetoisen Porsche 911 Carrera S ja nelivetoisen 911 Carrera 4S -mallien voimanlähteenä on kuusisylinterinen turboahdettu bokserimoottori, joka tuottaa tehoa nyt huikeat 331 kW (450 hv), siis 22 kW (30 hv) enemmän kuin aikaisemmassa mallissa. Molemmat 911-versiot kiihtyvät nollasta sataan alle neljässä sekunnissa. 911 Carrera S 3,7 sekunnissa ja 4S vielä sekunnin kymmenyksen nopeammin. Molemmat lukemat ovat parantuneet 0,4 sekuntia aikaisemman sukupolven vastaavista malleista. Lisävarusteena saatavan Sport Chrono ‑paketin avulla ajasta saa nipistettyä vielä 0,2 sekuntia pois. Huippunopeudet ovat nyt 308 km/h (911 Carrera S) ja 306 km/h (4S).

Porsche on kehittänyt ensimmäisenä valmistajana maailmassa erityisen märän kelin Wet mode ‑ajotilan, joka on uuden 911:n vakiovaruste. Toiminto tunnistaa märän tienpinnan, tekee auton ohjausjärjestelmiin olosuhteiden edellyttämät säädöt ja varoittaa kuljettajaa, joka voi ottaa turvallisuuspainotteiset ajoasetukset käyttöön painamalla vastaavaa painiketta. Uuteen 911:een on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa myös lämpökameraa hyödyntävä Night Vision Assist ‑pimeänäköavustin. Mukautuvaan vakionopeudensäätimeen on integroitu automaattinen turvavälin valvonta, pysähtyminen ja liikkeellelähtö liikennevirran mukana sekä innovatiivinen automaattinen Emergency Assist ‑hätäaputoiminto.

Uuden Porsche 911 Carrera S:n ennakkotilauskirjat on avattu ja hinnat julkaistaan pian WLTP-päästöarvojen ollessa saatavilla.