Ford Mustangin suorituskyky riittää useimmille varsin hyvin, mutta jos perusponi alkaisi jossain vaiheessa tuntumaan liian laiskalta, löytyy Amerikan markkinoilla Mustangiin monenlaista mukavaa lisäosaa. Yksi tunnetuimmista virittelijöistä on tietysti Shelby, joka tunnetaan ainakin raidoistaan. Näyttävien maalauksien lisäksi Shelby osaa toki tehdä paljon muutakin.

700 vai 800 heppaa ?

Esimerkiksi uusimmasta Mustangista Shelby on viritellyt Super Snake -hirviön, jolla auton suorituskyky, ajo-ominaisuudet ja ulkonäkö on päivitetty uudelle tasolle. Super Snake ”peruspaketti” sisältää mm. Ford Performance mekaanisen ahtimen, Shelbyn jäähdytysjärjestelmän, Brembon jarrusarjan, Ford Performance -putkiston sekä alustasarjan, ja 20″ takovanteet. Perusmallina Super Snake tarjoaa reilut 700 hevosvoimaa. Saatavilla on myös vielä tiukempi ahdin, jonka avulla Fordin 5.0-litrainen V8 tuottaa riittävät 800 Amerikan hevosvoimaa. Näillä tehoilla pitäisi 0-60 mph sprintti onnistua 3,5 sekunnissa.

Ulkonäköä voi päivittää Shelbyn raidoilla sekä korinosilla, kuten takaspoileri, diffuusori ja etumasku. Jos autolle haluaa vielä uhmaavamman ilmeen, on tarjolla myös auton leveyttä korostava Wide Body -korisarja. 700-heppaisen Shelby Super Snake -mallin lähtöhinta Amerikassa on kohtuulliselta kuulostava 113 445 dollaria.