Mercedes-AMG esittelee Pariisin autonäyttelyssä A-sarjaan uuden AMG-version. Uusi Mercedes-AMG A 35 4Matic on kehitetty samanaikaisesti myöhemmin esiteltävän A 45 4Maticin kanssa.

Mercedes-AMG A 35 4Maticin 2.0-litrainen voimanlähde perustuu A-sarjan nelisylinteriseen M 260 -moottoriin. Tehoa moottori kehittää kaksikanavaisen twin-scroll -turboahtimen avulla 225 kW (306 hv).  Suorituskyvyssä huomion kiinnittävät välitön kaasuvaste, 400 Nm:n vääntömomentti jo 3000rpm kohdalla, ja ajamisen iloa tarjoava äänimaailma.

Mercedes-AMG A 35 4Maticin voimansiirrossa hyödynnetään AMG Speedshift DCT 7G -kaksoiskytkinvaihteistoa, jonka välitykset on hiottu takaamaan hätäiset kiihdytykset kaikilla nopeusalueilla. Race-Start-toiminto on vakiovaruste, ja kaikissa ajomoodeissa automaatti voidaan ohittaa ja vaihteita valita ohjauspyörän M-siivekkeillä (Manual).

Elektronisesti ohjautuva AMG Performance 4Matic -neliveto säätää vääntömomentin jaon akseleiden välillä reaaliajassa perustuen vallitsevaan kitkaan ja kuljettajan ajotapaan. Tasaisesti hyväpintaisella tiellä suoraan ajettaessa käytössä on etuvetopainotus. Olosuhteiden muuttuessa haastavimmiksi vetosuhde vaihtuu tarvittaessa aina 50:50-jakoon saakka etu- ja taka-akselin välillä. Voimanjaosta akselien välillä vastaa taka-akselin yhteyteen sijoitettu, sähköisesti ohjattu monilevykytkin.

Virtuaalinen kisainsinööri

Valinnaisvarusteena autoon saa AMG Track Pace -telemetrialiittymän eli virtuaalisen kisainsinöörin rata-ajojen tueksi. Toiminto on osa auton MBUX-käyttöliittymää ja tallentaa yli 80 auton ominaisarvoa kuten nopeus- ja kiihdytystietoja. Ajotiedot ilmestyvät näytöille korostettuna punaisella tai vihreällä sen mukaan, miten kuljettaja ajaa verrattuna aikaisempiin tuloksiinsa. Tietojen tallennusta ja niistä tehtyjä analyysejä voi hyödyntää oman ajotaidon kehittämisessä. Palveluun on jo valmiiksi talletettu perustiedot ja -speksit kuuluisimmista moottoriradoista kuten Nürburgringistä ja Spa Francorchampsista, ja muidenkin ratojen tiedot voidaan vastaavasti syöttää järjestelmään.