Kuten ehkä arvata saattaa, on Volvo V90 Cross Country Ocean Race -erikoismalli saanut nimensä Volvon sponsoroimasta maailmanympäripurjehduksesta. Vaikka auton inspiraation lähteenä onkin purjehdus, korostaa Volvo V90 Cross Country Ocean Race erikoisuuttaan sinisen sijasta nyt oranssein yksityiskohdin.

Ocean Race -Oranssi

Oranssinväristen etu- ja takapuskurin koristelistojen lisäksi ulkoasussa erottuvat mattaharmaat yksityiskohdat auton helmoissa ja etusäleikön kehyksessä. Jotta vakiomallista poikkeavat yksityiskohdat eivät jäisi mysteeriksi autoa ihaileville, löytyy takapuskurista sekä sivuhelmojen koristelistoista Ocean Race -tekstit.

Ocean Race -mallin erikoisvärinä on Crystal White -valkoinen, jonka luulisi saavan auton näyttämään todellista pienemmältä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Korotettu V90 Cross Country on jo vakiomallina varsin miehekkään kokoinen. Kun tässä Ocean Race -mallissa pyöränkaaria on vielä korostettu harmailla yksityiskohdilla, näyttää auto huikean kokoiselta laitteelta. 20-tuumaisten vanteiden ympärille on pyöräytetty 245/45-rengastus. Vaikka vanteet ovat suurehkot, ei alla pyöri matalaprofiilirenkaat vaan kumia riittää mukavaan matkantekoon.

Sporttisen ylellinen matkustamo

Jos auton ulkokuoressa oranssia on käytetty hillitysti, tulee väri paljon paremmin esiin matkustamon puolella. Ocean Race -mallin urheilullisten nappanahka/kangasverhoiltujen penkkien väriksi on valittavissa mustan lisäksi myös vaaleampi sävy, mutta oranssi kontrastitikkaus tulee paljon näyttävämmin esille mustissa jakkaroissa. Sporttisen ylellisen sisustuksen viimeistelevät kojelaudan päällisen ja ovien yläosien koristetikattu keinonahkaverhoilu, hiilikuitukoristeet, Ocean Race -kangasmatot sekä valaistut kynnyslistat.

Uusi Ocean Race -erikoismalli on jälleen hieno osoitus Volvon Premium-osaamisesta. Vaikka auto henkii ylellistä tunnelmaa, on myös ympäristö ja varsinkin valtamerien tilanne otettu huomioon sisustusta suunniteltaessa. Jotta muovijätteen määrää saadaan vähennettyä, on Volvo käyttänyt auton lattiaverhoilussa econyliä eli kierrätettyä nailoa. Materiaalia on saatu mm. vanhoja kalaverkkoja kierrättämällä.

Varustelu näkyy myös hinnassa

Volvo V90 Cross Country Ocean Race -mallin moottorivaihtoehdot ovat D4 (190 hv) ja D5 (235 hv) dieselit sekä T5 (250 hv) ja T6 (310 hv) -bensamoottorit. Kaikkien moottoreiden yhteydessä on kahdeksanportainen Geartronic-automaattivaihteisto, ja AWD-nelivetojärjestelmä. Vakiovarusteluun kuuluvat myös perän erillisilmajousitus sekä sähköisesti säätyvä Four-C -iskunvaimennus.

Ocean Race -malliston hinnat alkavat 78 227 eurosta (D4 AWD), eli hintaeroa vakiovarusteltuun Cross Countryyn on huimat 17 000 euroa. Tämän D5 AWD:n lähtöhinta on 82 364 euroa. Kattavan vakiovarustelun lisäksi koeajettuun autoon oli lastattu vielä hurja määrä lisävarusteita, kuten lasikattoluukku, erinomainen Bowers & Wilkins -audiojärjestelmä, navigointi, peruutuskamera, LED High Level mukautuvat ajovalot sekä täysaktiiviset LED-kaukovalot. Lisävarusteineen koeajetun yksilön kokonaishinta nousi 92 683 euroon.