Uusi Audi Q8 on iso katumaasturi, jonka ulkonäköön on tuote coupe-mallin piirteitä. Audi Q7-sisarmalliin verrattuna uusi Q8 on leveämpi, lyhyempi ja matalampi. Audi Q8 on 4,99 metriä pitkä, 2 m leveä ja 1,71 m korkea. Auton akseliväli on lähes kolme metriä.

Audi Q8:n kahdeksankulmainen Singleframe-etusäleikkö esittelee Audin SUV-malliston uuden ilmeen. Jäähdyttimen säleikkö on pystyasennossa ja yhdessä etuspoilerin sekä suurten, muodokkaiden ilmanottoaukkojen kanssa se korostaa auton itsevarmaa ulkonäköä. Audi Q8:ssa on vakiona LED-ajovalot. HD Matrix LED -valot ovat saatavissa lisävarusteena. Takavalot on yhdistetty toisiinsa valonauhalla kuten Audi A8-mallissa. Vaikka ulkonäkö on elegantti, on siinä myös Off-road-henkeä. Tätä maastopuolta korostavat kontrastivärinen spoileri, pyöränkaaren reunat, ovilistat ja diffuusori.

Myös maastoon

Audille uskolliseen tapaan Audi Q8 on varustettu quattro-nelivetojärjestelmällä. Mekaaninen keskitasauspyörästö jakaa normaalisti voimaa etu- ja taka-akselille suhteessa 40:60. Ajotilanteen niin vaatiessa voimaa välitetään enemmän paremmin pitävälle akselille. quattro-neliveto, 254 millin maavara sekä lyhyet etu- ja takaylitykset mahdollistavat liikkumisen myös kestopäällysteen ulkopuolella.

Säädettävällä iskunvaimennuksella varustettu jousitus kuuluu vakiovarustukseen. Lisävarusteena on tarjolla mukautuva ja säädettävä ilmajousitus, jonka voi säätää urheilulliseksi tai mukavuuspainotteiseksi. Ilmajousitus säätää jousituksen korkeutta jopa 90 millimetrillä ajotilanteen ja ajajan toivomusten mukaan. Myös nelipyöräohjaus on saatavissa lisävarusteena.

Audi Q8 lanseerataan Euroopan markkinoille vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä.