Raki on makeuttamaton, usein aniksella maustettu viina, joka on suosittua itäisen Välimeren alueella Turkissa ja Balkanin niemimaan alueella. Raki muistuttaa läheisesti muita anisviinoja, kuten ouzo ja arrakki.

Turkissa raki nautitaan pienestä lasista yleensä jääkylmän veden kanssa. Mieltymyksen mukaan vesi voi olla erillisellä lasissa, tai raki sekoitetaan veden kanssa. Jääpaloja saatetaan myös käyttää juoman kylmentämiseen. Veteen sekoitettuna raki muuttuu läpinäkyvästä hieman sakeaksi nesteeksi.

Raki tarjoillaan usein meze -alkupalojen seurana. Rakia nautitaan myös kalaruokien ja liharuokien, kuten kebabin kanssa.

Tiesitkö:

  • Turkissa raki on saanut lähes kansallisjuoman aseman
  • Turkin ensimmäinen presidentti, Mustafa Kemal Atatürk oli suuri rakin ystävä

Muista että tyylikäs alkoholinkäyttö ei ole humalahakuista juomista. Nautitaan itse juomasta, ei sen sisältämästä alkoholista!