BMW 3-sarja uudistuu täysin, mutta säilyttää monia tuttuja ominaisuuksiaan. Uusi 3-sarjan Sedan on 85 mm edeltäjäänsä pidempi, ja raideleveys on kasvanut jopa 43 mm. Auton paino on pudonnut 55 kiloa. Painojakauma on ihanteellinen 50:50 etu-ja taka-akselin välillä.

Auton aerodynamiikkaa on optimoitu, minkä ansiosta ilmanvastuskerroin on nyt vain 0,23. LED-ajovalot ovat vakiovaruste. Lisävarusteena on saatavissa mukautuvat LED-ajovalot, jotka sisältävät innovatiivisen BMW Laserlight -kaukovaloteknologian. Niiden valokuvio yltää jopa 530 metriin. Perän ilmeessä erottuvat tummennetut LED-takavalot sekä pakoputkien ulostulot.

BMW 3-sarja tulee ennakkomyyntiin kahdella nelisylinterisellä voimanlähteellä. Tarjolla on kaksilitrainen, turboahdettu bensiinimoottori 330i ( 258 hv) sekä kaksilitrainen, turboahdettu dieselmoottori 320d (190 hv), joka on saatavissa myös xDrive-nelivedolla. Suomeen tuotavat autot on varustettu aina kahdeksanvaihteisella Steptronic-automaattivaihteistolla. Vuoden 2019 aikana 3-sarja täydentyy useilla moottorivaihtoehdoilla, kuten erittäin urheilullisella BMW M340i xDrive -mallilla sekä BMW 330e -hybridillä.