EICMA 2018 -moottoripyörämessut Italian Milanossa on yksi alan merkittävimmistä ja suurimmista tapahtumista. Tänä vuonna 1200 valmistajaa esitteli tuoteuutuuksiaan kuudessa eri hallissa.  Esillä oli kaikkea moottoripyöristä polkupyöriin ja ajovarusteisiin. Tässä poimintana muutamia mielenkiintoisia mp-uutuuksia:

Aprilia RSV4

Aprilian tehdastalli on voittanut huimat 54 mestaruutta, joista 7 Superbiken mestaruussarjassa (World SBK). Kilparadoilta hankittua kokemusta on siirretty katupyörien tuotekehitykseen, minkä tuloksena on syntynyt kaikkien aikojen suorituskykyisin RSV4. Pyörässä on entistä kevyempi runko, uusi 217 hv moottori, ja uudet jarrut. Uutuus on tehokkain, kevein ja nopein RSV4 tähän mennessä.

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kawasakin uutuus, Ninja ZX-6R on suunniteltu sopimaan yhtä hyvin ratapäiviin kuin pitkiin viikonloppureissuihin. PYörässä on kattava varustelu kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten KTRC luistonesto.

BMW S 1000 RR

BMW esitteli kolmannen sukupolven S 1000 RR -mallin. Uuden moottorin ja jousituksen ansiosta pyörä on kevyempi, nopeampi ja helpompi hallita. Moottorin huipputeho on kasvanut 8 hepalla lukemaan 207 hv. Samalla paino on pudonnut 208 kilosta 197 kiloon (193,5 kg M-paketilla). Pyörän varusteluun kuuluvat LED-valot, TFT-näyttö, ja uudistetut ajamista avustavat järjestelmät.

Honda CBR650R

Honda CBR650R korvaa CBR650F -mallin. Pyörän nelisylinterinen kiertää korkeammalle (12000rpm), ja tarjoaa entistä enemmän tehoa (95 hv) ja vääntöä (64 Nm). Lisäksi 6 kilon kevennys painossa parantaa tehon ja painon suhdetta 8 %. Pyörässä on myös uusi etuhaarukka, jarrusatulat ja mittaristo. Kaikki valot on toteutettu LED-tekniikalla.

Ducati Diavel 1260

Toisen sukupolven Ducati Diavel 1260 seuraa sujuvasti edeltäjäänsä päivitetyillä ominaisuuksilla. Pyörän on saanut uutta ilmettä, paremman suorituskyvyn ja lisää ajamisen nautintoa. Pyörän Testastretta DVT 1262 -moottori tarjoaa 159 hv ja 129 Nm. Uudistettu jousitus, tehokas jarrujärjestelmä sekä elektroniset avustimet mahdollistavat suorituskyvyn nauttimisen turvallisesti. Saatavilla on myös S -versio, jossa Öhlinsin säädettävä alusta sekä vielä tehokkaammat jarrut.

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro on anteeksipyytelemätön katupyörä. Moottori tuottaa tehoa 208 hv ja vääntöä 115,5 Nm. Valmistaja on huomioinut myös paremmat matkanopeudet ja kertoo aerodynamiikan alkavan vaikuttaa tehokkaasti vasta +200 km/h nopeuksissa lisäten downforcea ja parantaen pyörän vakautta. Noissa nopeuksissa myös kuljettaja saattaa tuntea nakupyörässä pientä ilmanvastusta

Harley-Davidson LiveWire

Sähköistyminen etenee hitaasti mutta varmasti myös moottoripyöriin. Harley-Davidson esitteli tulevaisuuden mahdollisuuksia mielenkiintoisella LiveWire -mallilla. Sähkömoottori on sijoitettu rungon alaosaan, mikä madaltaa painopistettä. Lisäksi sähkömoottorin vääntö on välittömästi kuljettajan käytettävissä, joten määrätyistä puutteistaan huolimatta, sähkömalli voi tarjoata aivan uudenlaisia ajonautintoja.