Ford Edge uudistuu ja saa keulalleen uuden, tehokkaamman dieselmoottorin. Euroopassa Edge on saatavissa uudella, 2.0-litraisella EcoBlue-dieselmoottorilla, jossa esitellään ensimmäistä kertaa bi-turbo-järjestelmä.

Uusi bi-turbo yhdistää kaksi erikokoista ahdinta. Pienempi ahdin reagoi nopeasti alhaisilla kierroksilla, kun taas isompi ahdin herää korkeammilla kierroksilla. Näin moottori reagoi herkästi myös alhaisilla kierroksilla, mutta tarjoaa kuitenkin hyvän huipputehon. Parannellusta turbo- ja pakokaasuputkistosta noin 30 prosenttia on nikkeliä, mikä antaa optimaalisen suojan bi-turbo-järjestelmän tuottamaa 860 celsiusasteen lämpötilaa vastaan.

Moottori parina on Fordin uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto. Vaihteisto on viritetty vastaamaan eurooppalaisten kuljettajien odotuksiin ja mukautuu myös kuljettajan ajotyyliin, sopeuttaen vaihteiden vaihdot sen mukaiseksi. Uusi 238-hevosvoimainen 2.0 EcoBlue bi-turbo yhdessä on varustettu myös Ford Intelligent All Wheel Drive -nelivedolla.

Urheilullisempi Edge ST-Line

Uusi Edge on valittavissa myös ST-Line -varustelulla. Siihen sisältyvät mm. musta etusäleikkö, korinvärinen helma sekä kromiset tuplapakoputket. Vanteet ovat vakiona 20-tuumaiset, mutta 21-tuumaiset on saatavissa lisävarusteena. Matkustamon puolella varusteluun kuuluvat puolinahkaverhoillut istuimet Miko-Dinamica -kankaalla, sporttisempi nahkaverhoiltu ohjauspyörä, manuaalivaihteisessa mallissa vaihdetangon nuppi punaisilla tikkauksilla, alumiiniset urheilulliset polkimet, musta kattoverhoilu ja veluurista valmistetut matot. Etuistuimissa on sähkösäätö.

ST-Line -mallissa on vakiona urheilulliseksi viritetty jousitus ja Fordin mukautuva ohjaus (Ford Adaptive Steering). Mukautuva ohjaus optimoi ohjausvasteen. Se tekee uudesta Edgestä helpomman ajettavan muuttamalla ohjauksen välityssuhdetta jatkuvasti ajoneuvon nopeuden mukaan. Kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston vaihteet voi nopeasti vaihtaa myös ohjauspyörässä olevilla kytkimillä.