Vuonna 1968 ilmestyi elokuva, jonka päätähtenä oli Steve Mcqueen, mutta josta parhaiten muistetaan vihreä Ford Mustang ja yli 10 minuuttia pitkä takaa-ajokohtaus. Nyt Ford juhlistaa Bullitt elokuvan ja Bullitt Mustangin 50-vuotista taivalta Mustangin erikoismallilla.

Uusi Ford Mustang Bullitt esiteltiin aiemmin tänä vuonna Detroitin autonäyttelyssä. Nyt autosta saadaan oma painos myös Eurooppaan. Mustang Bullittin voimanlähteenä toimii Fordin 5.0-litrainen V8-moottori, jossa on Open Air Induction ‑imujärjestelmä sekä Shelby Mustang GT350:stä lainatut imusarjat. Moottorin teho on noin 464 hv ja vääntö 526 Nm.

Vaihteistona on ehkä hieman yllättäen kuusivaihteinen manuaali. Fordin uuden kierrosnopeudentasaustekniikan ansiosta elektroninen moottorinohjausjärjestelmä nostaa kierroksia lyhyesti kuljettajan vaihtaessa pienemmälle vaihteelle. Näin moottorin kierrosluku mukautuu automaattisesti valitun vaihteen edellyttämään kierroslukuun ja tekee vaihdoista sulavia ja saumattomia. Vakiovarusteisiin kuuluva aktiiviventtiilillä varustettu pakoputkisto korostaa sopivasti V8-moottorin tunnusomaista ääntä.

Mustang Bullittin värivaihtoehdot ovat Shadow Black ja klassinen Dark Highland Green. Auton yksityiskohtiin kuuluvat 19-tuumaiset Torq Thrust ‑vanteet, punaiset Brembo -jarrusatulat ja Bullitt-logolla varustettu polttoainetankin korkki.

Kojelaudalla on Fordin 12-tuumainen täysin digitaalinen LCD-näyttö. Se on toiminnoiltaan identtinen uuden Mustangin kojetaulun kanssa, mutta sen ainutlaatuisessa vihreässä Bullitt-aloitusnäytössä on auton kuva ponin tilalla. Kunnioituksena alkuperäisen auton sisäverhoilua kohtaan vaihdekepissä on valkoinen biljardipallomainen nuppi. Vihreillä saumoilla ja kuljettajan istuimen muistitoiminnolla varustettujen vakioistuinten lisäksi Mustang Bullittiin on saatavana mustat, nahkasomisteiset Recaro-urheiluistuimet.

Uuden Ford Mustangin toimitukset eurooppalaisille asiakkaille alkavat myöhemmin tänä vuonna.