Uusi Galaxy Note9 on Samsungin suorituskykyisin puhelin. Se tulee saataville kahtena versiona, joista löytyy joko 128Gt tai 512Gt sisäistä tallennustilaa. Galaxy Note9 tukee markkinoiden nopeimpia verkkoyhteyksiä (jopa 1,2 Gigabittiä sekunnissa) ja laite on varustettu 8 Gt RAM-muistilla (512 Gt versio). Lisäksi Note9:stä löytyy Samsungin kehittämä Water Carbon Cooling -jäähdytysjärjestelmä sekä AI-pohjainen suorituskyvyn sääntelyalgoritmi, joka takaa tehon ja vakauden.

Note9:ssä on myös suurin laitesarjassa nähty näyttö. 6,4-tuumainen Super AMOLED -näyttö tarjoaa käyttäjälle multimediakokemuksen, jonka viimeistelevät AKG:n virittämät kaiuttimet. HDMI-sovittimen ja sisäänrakennetun DeX-käyttöliittymän avulla käyttäjät voivat tarvittaessa nauttia PC:n kaltaisesta käyttökokemuksesta ja liittää puhelimen suurempaan näyttöön, näppäimistöön tai hiireen työtehokkuuden kasvattamiseksi.

Puhelimen mukana tulee S Pen -kynä, joka on varustettu uusilla ominaisuuksilla. Uusittu S Pen on yhdistetty puhelimeen Bluetoothin välityksellä. Uusi S Pen toimii siis Galaxy Note9:n kauko-ohjaimena, jolla käyttäjät voivat muun muassa ottaa valokuvia tai hallita esityksiä tapaamisissa. Lisäksi kynä mahdollistaa muistiinpanot suoraan lukitun puhelimen ruudulle, piirrokset, reaaliaikaiset viestit sekä helpot ja nopeat käännökset vieraskieliselle tekstille.

Myös laitteen kamera on viety uudelle tasolle. Scene Optimizer -toiminto tunnistaa, millaista kohdetta käyttäjä valokuvaa, ja säätää kuva-asetuksia sen perusteella. Flaw Detection -toiminto taas ilmoittaa heti, jos kuvasta löytyy vikoja, kuten epäterävyyttä, juuri sulkeutuneet silmät tai likaa kameran linssissä. Nämä ominaisuudet yhdistettynä kehittyneeseen kohinanvaimennukseen ja valotilanteisiin mukautuvaan Dual Aperture -aukkoon tekevät kuvaamisesta entistäkin helpompaa.

Samsung Galaxy Note9 tulee myyntiin Suomessa 24. elokuuta Midnight Black ja Ocean Blue -väreissä. Ocean Blue -mallissa on mukana myös keltainen S Pen -kynä. Suositushinta 512 Gt:n Note9 -mallille on 1299,00 euroa ja 128 Gt:n mallille 1029,00 euroa.