Dell ja näyttelijä Nikki Reed ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on hyödyntää kierrätetystä elektroniikkaromusta kerättyä kultaa uusien korujen valmistuksessa. Yhteistyön tuloksen syntynyt The Bayou with Love x Dell -korumallisto sisältää 14- ja 18-karaatin kullasta valmistettuja sormuksia, korvakoruja ja miesten kalvosinnapit.

Nikki Reedin suunnittelemat The BaYou with Love x Dell -kalvosinnapit on valmistettu Yhdysvalloissa elektroniikkaromusta kierrätetystä kullasta. 14-karaatin kultaa olevien kalvosinnappien koristeena on opaalikivi. Kalvosinnappien hinta The Bayou with Love -verkkosivuilla on $348,00.

CES-messujen yhteydessä tietokonevalmistaja Dell ilmoitti projektista, jossa kokeillaan kierrätetyn kullan käyttöä uusien emolevyjen valmistuksessa. Jo nykyisellään Dell hyödyntää valmistuksessa kierrätettyä muovia.

Nykyisellään vain 12,5 % Yhdysvalloissa kierrätetystä elektroniikkaromusta palaa takaisin hyötykäyttöön. Tämän perusteella voidaan arvioida, että amerikkalaiset heittävät vuosittain pois 60 miljoonan dollarin arvosta kultaa ja hopeaa pelkästään käytettyjen matkapuhelimien muodossa. Kierrätysmateriaalien ja varsinkin arvometallien kierrätys tuo taloudellista etua ja on hyväksi ympäristölle. Kierrätys vähentää sekä jätteen määrää että uusien materiaalien hankinnasta syntyviä ympäristövaikutuksia.