Avokado on rasvainen hedelmä, joka sopii moneen ruokaan. Tällä kertaa viipaloimme avokadon munakkaan päälle. Avokadomunakas ei yksinään maistu juuri miltään, mutta vähän juustoraastetta, sekä ripaus suolaa ja mustapippuria luo mukavan makuyhdistelmän.

Avokadomunakas

  • 3 kananmunaa
  • 1 avokado
  • juustoraastetta
  • Suolaa
  • Pippuria

Kuori avokado, poista kivi keskeltä ja viipaloi avokado ohuiksi siivuiksi. Riko kananmunat pannulle ja asettele avokadoviipaleet kananmunien päälle. Näin ne avokadopalat lämpiävät munakkaan päällä samalla kun sen paistaa. Pinnalle voi ripotella vielä hieman juustoraasteetta maun mukaan. Maustamiseen riittää hyvin ripaus suolaa ja mustapippuria. Jos juusto on voimakassuolaista, ei suolaa tarvitse lisätä lainkaan. Tarjoile avokadomunakas sellaisenaan tai paahdetun leivän päällä!