Volkswagenin lippulaiva – Volkswagen Touareg – on uudistunut täysin. Uusi kolmannen sukupolven Touareg on Volkswagenin teknologisesti edistyksellisin malli.

Edelliseen malliin verrattuna uusi Volkswagen Touareg on leveämpi (+44 mm) ja pidempi (+77 mm). Huolimatta kasvaneista mitoista, auton kori on 106 kg kevyempi kuin edeltäjässä. Korista 48 % on alumiinia ja 52 % terästä. Kasvaneet mitat näkyvät mm. tavaratilassa, joka on kasvanut 697 litraan (+53 l). Takaistuinten pitkittäissuunnan säätövara tuo taakse jopa 160 mm lisätilaa, ja tavaratilan saa säätövaralla kasvatettua 810 litraan.

Suomessa Volkswagen Touaregin myynti V6 TDI-dieselmoottorilla. 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION Tiptronic on saatavissa kahtena versiona; joko 210 hv / 500 Nm tai 286 hv / 600 Nm. Tehokkaammalla versiolla varustettu Touareg kiihtyy nollasta sataan 6,1 sekunnissa ja huippunopeus on 235 km/h. Yhdistetty polttoaineen kulutus on 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 182 g/km. Volkswagen Touaregin vetokyky on edelleen huimat 3 500 kg. Loppuvuonna mallisto täydentyy vielä 4.0 V8 TDI SCR (421 hv) 4MOTION Tiptronic-mallilla.

Varustelutasoja on saatavilla kolme: Atmosphere, Elegance tai R-Line. Atmosphere on sisustukseltaan loungemainen, ja materiaalina on mm. käytetty puuta. Elegance on puolestaan enemmän teknologiaan viittaava ja metallin sävyt ovat hallitsevassa asemassa. R-Line korostaa auton urheilullista puolta.

Touaregin vakiovarustelu on entistä kattavampi. Vakiovarusteena ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin ACC sekä ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist, peruutuskamera Rear Assist, Discover Pro -navigointijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, App-Connect älypuhelinliitännät, avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access, lämmitettävä ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, valo- ja näkyvyyspaketti, LED-takavalot sekä kaistanpitoavustin Lane Assist. Myös polttoainekäyttöinen lisälämmitin on vakiovaruste.

Ilmajousitus ja aktiivinen nelipyöräohjaus on saatavilla lisävarusteena. Loppuvuodesta tarjolle tulee vielä dynaamisimmat ajo-ominaisuudet mahdollistava sähkömekaaninen kallistuksenvakausjärjestelmä.

Volkswagen Touaregin hinnat alkavat 89 832,71 eurosta.