LG Electronicsin uusi älypuhelin, LG G7 ThinQ lupailee parempaa käyttäjäkokemusta uuden tekoälynm ansiosta.

LG G7 ThinQ:ssa on 6,1-tuumainen QHD+ (3120 x 1440) -näyttö. Näyttö toimii LG:n uudella Super Bright Display -LCD-teknologialla, jonka ansiosta puhelinta on helppo käyttää jopa suorassa auringonvalossa. Sisällöstä riippuen näytön voi asettaa kuuteen eri katselutilaan: Auto, Eco, Cinema, Sports, Game ja Expert. Auto-tilassa puhelin analysoi pelien tai kuvien sisältöä automaattisesti ja optimoi näytön ja virrankäytön.

Entistä älykkäämpi kamera

LG G7 ThinQ -malli on päivitetty 8 megapikselin etukameralla ja 16 megapikselin takakameralla sekä tavallisessa että Super Wide Angle -laajakuva-asetuksessa. Laajakuvakamera ikuistaa nyt maisemat entistä kauniimmin vähemmällä reunojen vääristymällä, ja myös selfie-kuvista tulee tarkempia ja luonnollisemman näköisiä.

LG G7 ThinQ:ssa hämäräkuvaus on viety täysin uudelle tasolle uuden Super Bright Cameran ansiosta, jolla kuvista tulee jopa neljä kertaa kirkkaampia kuin hämärässä valaistuksessa yleensä. Pikselien yhdistämistekniikan (pixel binning) ja tietojenkäsittelyn yhdistelmällä tekoälyalgoritmi säätää kameran asetukset automaattisesti hämärässä kuvattaessa.

AI CAM -tekoälykamerassa on nyt tarjolla 19 kuvausmoodia aiemman kahdeksan sijaan. Lisäksi kuvia voi parannella valitsemalla kolmesta efektivaihtoehdosta. LG on tuonut puhelimeen myös uusia ominaisuuksia. Livekuva-tila nauhoittaa kuvaa sekunnin ennen ja jälkeen laukaisimen painalluksen, jolloin odottamattomatkin hetket saadaan ikuistettua kuviin. Uutuutena G-sarjassa on muotokuvatila, joka luo ammattimaiselta näyttäviä otoksia, joissa tausta on sumennettu. Tämän bokeh-efektin voi ottaa käyttöön tavallisessa tai laajakuvatilassa.

Helpompaa tekoälyn avulla

Äänenvoimakkuuspainikkeiden alapuolella on nappi, joka käynnistää puhelimen tekoälytoiminnot. Yksi napin painallus käynnistää Google Assistantin, kun taas kaksi nopeaa painallusta käynnistää Google Lensin, ensimmäisenä puhelimena maailmassa. Käyttäjä voi myös pitää nappia painettuna alkaakseen puhua Google Assistantille.

Google Assistant tunnistaa komentoja jopa viiden metrin päästä Super Far Field Voice Recognition (SFFVR) -tekniikan sekä älypuhelimen huippuherkän mikrofonin ansiosta. SFFVR erottaa komennot taustamelusta, kuten television äänestä. Google Assistantiin lisättyjen äänikomentojen avulla LG G7 ThinQ:n käyttäjä pystyy hoitamaan entistä enemmän asioita pelkkää ääntään käyttäen.

LG G7 ThinQ on yksi ensimmäisistä laitteista, jossa on mukana uudet Google Lens -älykameratoiminnot. Google Lens on uusinta tekoäly- ja konenäköteknologiaa hyödyntävä etsintätapa, jota voi käyttää yhdessä Google Assistantin ja Google Photosin kanssa. Se tunnistaa tekstiä ja tarjoaa lisätietoa esimerkiksi maamerkeistä, kasveista, eläimistä ja kirjoista. Verkkosivuilla käynti, käyntikortin lisääminen yhteystietoihin, tapahtumien lisääminen kalenteriin tai ravintolan ruokalistan annoksen tarkastelu sujuvat kaikki Google Lensin avulla.

LG G7 ThinQ tulee ensin myyntiin Etelä-Koreassa, ja sen jälkeen Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.