LG vie television katselukokemuksen uudelle tasolle ThinQ-tekoälyn ja entistä kehittyneemmän kuvaprosessorin avulla. LG:n uusimmalla α (Alpha) 9 -prosessorilla toimivissa OLED ja SUPER UHD -televisioissa päästään jopa entistäkin parempaan kuvanlaatuun.

Alpha 9 -prosessori

LG:n edistyksellinen Alpha 9 -prosessori tekee kuvasta erittäin realistisen. Värit ovat nyt entistä rikkaampia ja eläväisempiä. Parannellulla algoritmilla värien kirjo on huomattavasti laajempi entiseen verrattuna. Prosessori on lisäksi suunniteltu tukemaan high frame rate (HFR) -tekniikkaa, jonka ansiosta nopeasti liikkuva kuva on entistä tarkempaa.

LG Nano Cell SUPER UHD -televisiot käyttävät Alpha -prosessorin ja nano cell -teknologian lisäksi Full-Array Local Dimming (FALD) -taustavalaistusta. Musta on entistä syvempää ja värit tarkkoja laajoista katselukulmista.

4K Cinema HDR

OLED- ja SUPER UHD -televisioissa on 4K Cinema HDR -ominaisuus, joka tekee television katselusta elokuvateatteria muistuttavan kokemuksen. Nämä televisiomallit tukevat Advanced HDR by Technicolor -teknologiaa ja yleisimpiä HDR-formaatteja, kuten Dolby Vision- ja HDR10-formaatteja sekä Hybrid Log Gamma (HLG) -televisiolähetysstandardia. Molemmissa televisioissa on Dolby Atmos objektipohjainen surround sound -järjestelmä.

ThinQ-tekoäly

LG:n ThinQ hyödyntää Natural Language Processing (NLP) -järjestelmää, joka pohjautuu LG:n omaan DeepThinQ-tekoälyteknologiaan. ThinQ:n avulla televisiota voi ohjata äänikomennoilla kaukosäätimen kautta. ThinQ-televisio voi toimia myös ohjauskeskuksena älykodin muille laitteille, jotka voidaan yhdistää WiFi- ja Bluetooth-yhteyksillä. Katsojat saavat nyt äänikomennoilla helposti ja nopeasti yhteyden esimerkiksi pelikonsoleihin ja ulkoisiin soundbar-kaiuttimiin.

LG:n ThinQ-tekoälyllä varustetut televisiot tukevat palveluita, jotka perustuvat Electronic Program Guide (EPG) -järjestelmään. Television voi ohjata esimerkiksi löytämään juuri sen elokuvan soundtrackin, jota parhaillaan katsellaan.

LG:n uudet OLED ja SUPER UHD -televisot esitellään CES 2018-messuilla Las Vegasissa.