Kun 4K on jo vallannut markkinat, on seuraava askel kohti entistä tarkempaa kuvaa 8K tekniikka. LG Display esitteli tämän vuoden CES-messuilla ensimmäisen 88-tuumaisen 8K OLED -näytön.

Tässä tämän hetken suurimmassa OLED -näytössä on huimat 33 miljoonaa pikseliä (7680×4320). Pikseleitä on siis 4 kertaa enemmän kuin UHD (3840×2160) ja huimat 16 kertaa enemmän kuin Full HD (1920×1080) -näytöissä.

Itsevalaisevan OLED-tekniikan avulla on mahdollista kasvattaa näytön kokoa ja pikselimäärää ilman että kuvan kirkkaus kärsii. Koska OLED-näyttö ei vaadi taustavaloa, on näyttö aina hyvin ohut. Sensijaan LED-taustavalaistulla LCD-näytöllä näytön koon ja pikselimäärän kasvattaminen tulee teknisesti haastavaksi. Suurempi pikselimäärä vaatii tehokkaamman taustavalon. Tämä johtaa siihen että näyttö on paksumpi, painavampi, kalliimpi valmistaa ja vaatii myös enemmän virtaa. LCD-tekniikalla isojen 8K näyttöjen valmistaminen voi olla hankalaa. Itsevalaiseva OLED-tekniikka sensijaan mahdollistaa myös 8K tarkkuuden ja suuren koon ilman teknisiä esteitä.

8K on siis tulossa, mutta ei kannata vielä hätäillä. 4K riittää vielä toistaiseksi hyvin.