Uusi, neljännen sukupolven Hyundai Santa Fe on odotettavissa Suomeen tänä syksynä. Hyundai on ottanut uuden mallin kehitystyössä tähtäimeen ajo-ominaisuuksien ja matkustusmukavuuden parantamisen.

Santa Fessä on 2.2-litrainen CRDi-dieselmoottori, joka tarjoaa tehoa 197 hv (144 kW) ja vääntöä 436 Nm. Polttoainetehokkuutta on parannettu uudelleenkehitetyllä 8-vaihteisella automaattivaihteistolla (8AT), joka on vakiovarusteena tämän moottorin yhteydessä kaikilla varustetasoilla. Auto on saatavissa etu- tai nelivetoisena. Hyundain uuden sukupolven HTRAC-nelivetotekniikka jakaa voiman ja jarrutustehon etu- ja takapyörille ajotilanteen mukaan. Sport-tilassa jopa 50 % väännöstä siirtyy takapyörille, kun taas eco-asetuksella auto on käytännössä etuvetoinen.

Neljännen sukupolven Hyundai Santa Fe on 4770 mm pitkä, 1890 mm leveä ja akseliväli on 2765 mm. Toisen rivin jalkatilaa on kasvatettu 38 mm ja istuimet ovat 18 mm aiempaa korkeammalla. Myös kulkua kolmannelle istuinriville on helpotettu ja pääntilaa kasvatettu 22 mm. Auton tavaratilaa on kasvatettu 40 litraa 625 litraan.