Uusi BMW X5 on saanut varsin jykevän ilmeen. Ulkomittoihin on tullut lisää pituutta (+36 mm), leveyttä (+66 mm) ja korkeutta (+19 mm). Jäähdyttimen säleiköt eli BMW ”munuaiset” ovat valtavat. Kovin paljon isompia ei auton keulalle sovi. Ajovalot on toteutettu ledeillä, ja lisävarusteena on saatavilla BMW Laser -ajovalot yhdessä mukautuvien LED-ajovalojen kanssa.

Matkustamon puolella kojelautaa hallitsee kaksi 12,3-tuumaista näyttöä, joista BMW Live Cockpit Professional -näyttö sisältää mittariston ja toinen näyttö toimii hallintapaneelina. Toimintoja voi ohjata ohjauspyörän painikkeilla, iDrive-ohjaimella, kosketusnäytöllä tai BMW-eleohjauksella. Uudessa tuulilasiin heijastettavassa Head-Up-näytössä on aiempaa suuremmat kuvakkeet, ja ne tarjoavat entistä enemmän tietoa.

Lanseerausvaiheessa tarjolle tulee kolme kuusisylinteristä moottorivaihtoehtoa. Valittavana on BMW X5 xDrive40i (250 kW/340 hv), xDrive30d (195 kW/265 hv) ja M50d. BMW X5 M50d:n tehoista (294 kW/400 hv) huolehtii peräti neljä turboahdinta. Moottorin maksimivääntö on 760 Nm. Kaikkien moottoreiden yhteydessä on kahdeksanportainen Steptronic-automaatti. BMW xDrive -nelivedon uusin versio jakaa moottorin väännön etu- ja taka-akselin välillä kulloistenkin ajo-olosuhteiden mukaisesti. xDrive mahdollistaa myös voiman painottamisen takapyörille urheilullista ajoa varten. Lisävarusteena saataviin M Sport -pakettiin sekä uuteen xOffroad-pakettiin kuuluu elektroninen tasauspyörästön lukko.

Uusi xOffroad-paketti tuo tarjolle neljä eri ajotilaa, joilla ajaja voi säätää auton korkeutta, xDriven toimintaa, kiihtyvyyttä ja vaihteiston toimintaa haluamakseen. Dynaaminen ajonvakautuksen valvonta (DSC) varmistaa parhaan mahdollisen pidon hiekalla, soralla tai lumella.

X5-malliston hinnat alkavat 99 082 eurosta (xDrive30d). Ennakkomyynti käynnistyy kesän aikana ja uutuus saapuu Suomeen loppuvuodesta 2018.