Frakki on miehen hienoin juhlapuku. Sitä pääsee käyttämän melko harvoin, mutta samalla sen käyttösäännöt ovat hyvin tarkat. Etiketin mukainen pukeutuminen kun antaa hyvin vähän valinnanvaraa. Pukeutumissäännöillä on kuitenkin hyvä tarkoitus. Niitä seuraamalla ei ainoastaan pukeudu fiksusti, vaan frakki myös näyttää parhaimmalta päällä.

Frakkia käytetään yleensä hienoissa tanssiaisissa, juhlaillallisilla, häissä ja akateemisissa tilaisuuksissa. Häissä vieraat eivät pukeudu frakkiin, vaan sen käyttö on varattu sulhaselle, bestmanilla ja morsiamen isälle. Frakin käyttöön tulee harvoin tilaisuuksia, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää ne, jos kutsu sellaiseen tulee. Jos ei omista frakkia eikä halua sellaista vuokrata, on tumma puku ainoa korrekti vaihtoehto.

Frakki:

Takki: Musta hännystakki, jonka helmat yltävät polvitaipeisiin. Takissa on napit molemmin puolin, mutta vain koristeena. Frakin takki nimittäin pidetään aina auki niin että liivi näkyy takin välistä. Tästä syystä takin koon kanssa tulee olla tarkka. Takki ei saa olla liian iso, eikä tietysti myöskään epämukavan pieni. Kyljistä takin tulee olla vartalonmyötäinen, jotta se istuu hyvin. Edessä takin tulee olla niin pitkä, että se juuri peittää pituudellaan liivin.

Housut: Mustat housut samaa kangasta kuin takki. Frakkihousujen sivujen saumoja peittävät usein silkkinauhat. Housujen lahkeet ovat suorat, ilman käänteitä. Housujen vyötärö on normaalia korkeammalla. Housujen kanssa ei käytetä vyötä vaan olkaimia (henkselit), jotka laitetaan liivin alle piiloon.

Liivi: Valkoinen liivi. Akateemisissa tilaisuuksissa käytetään mustaa liiviä. Liivi voi olla takaa avoin, sillä frakissa ei esiinnytä koskaan ilman takkia. Liivin pituuden kanssa tulee olla tarkka. Liivin pitää peittää housujen vyötärö, mutta liivi ei saa näkyä takin helman alta.

Paita: Frakkipaita on valkoinen juhlapaita, jonka edusta koristeltu. Paidassa on kovitettu, yksinkertainen, ”wing collar” pystykaulus. Paidassa voi olla kiinteät napit tai voidaan käyttää irrallisia koristenappeja.

Solmuke: Valkoinen solmuke. Juhlapaikan henkilökunta käyttää frakin kanssa mustaa solmuketta.

Kengät: Mustat, sileäpintaiset, kiiltonahkaiset juhlakengät. Perinteisesti frakin kanssa käytetään nauhattomia juhlakenkiä, mutta hillityt oxford-malliset kiiltonahkakengät sopivat myös hyvin.

Sukat: Mustat sukat.

Kalvosinnapit: Kalvosinnapit ovat välttämätön lisävaruste. Kalvosinnapit ovat hillityt, yleensä hopeaa, platinaa, valkokultaa tai norsunluunväriset. Kullanväriset ovat turhan huomiota herättävät. Parasta jos paidan napit, liivin napit ja kalvosinnapit ovat kaikki samaa sarjaa, tai ainakin väritykseltään hyvin lähellä toisiaan.

Taskuliina: Voidaan käyttää valkoista taskuliinaa taiteltuna siististi rintataskuun. Aina ei frakissa ole rintataskua.

Rintakukka: Frakin napinlävessä voi pitää rintakukkaa. Rintakukan kanssa jättäisin taskuliinan pois.

Hattu: Hattu on valinnainen, mutta frakin kanssa voidaan käyttää mustaa silinterihattua.

Kävelykeppi: Kävelykeppi on melko harvinainen näky, mutta sopii hyvin silinterin kanssa keikarimaiseen pukeutumiseen. Valitse päästä koristeltu, mutta hillityn tyylikäs kävelykeppi.

Käsineet: Frakin kanssa käytetään harvemmin käsineitä. Ulkokäyttöön sopivat valkoiset nahkakäsineet. Sisätiloissa (paitsi syödessä) voidaan frakin kanssa käyttää ohuita valkoisia käsineitä, jotka ovat puuvillaa tai hyvin ohutta nahkaa.

Päällystakki: Tumma päällystakki tai viitta.

Kaulahuivi: Jos käytetään kaulahuivia, on se valkoinen.

Kello: Ei rannekelloa. Frakin kanssa käytetään vain taskukelloa.

Kunniamerkit: Frakin kanssa voidaan käyttää kunniamerkkejä.