Kylpytynnyriä ei tarvitse laittaa talviteloille, vaan sitä voi käyttää ympäri vuoden. Mikä sen mukavampaa kuin pulahtaa lämpimään kylpyyn pakkasen puriessa. Laadukkaat materiaalit ja ohjeidenmukainen käyttö takaavat, että palju kestää talvikäyttöä sekä tyhjänä talvehtimista.

”Pakkasrajaa paljun käytölle ei ole, joten oman fiiliksen mukaan voi kylpytynnyriä käyttää talvella. Paljuilu on erittäin rentouttavaa tähtitaivaan alla kirpakassa pakkasessa. Kylpytynnyri säilyy ulkosalla säästä riippumatta”, kertoo Kiramin myyntiassistentti Antti Eskola.

Talvella lämmittämiseen pitää varata vain hieman enemmän aikaa. Tärkeää on muistaa laittaa kansi päälle, jotta lämpö ei turhaan karkaa. Myös itse kylpijän kannattaa muistaa suojautua. Kun muu kroppa on lämpimässä vedessä, kannattaa pää suojata pipolla tai kylpyhatulla.

Antti Eskolan mukaan talvela lämmitysaikaa voi varata noin puolesta tunnista tuntiin enemmän kuin kesällä, ulkolämpötilasta riippuen. Lämmitysaikaan vaikuttaa eniten veden alkulämpötila. Lämmitys kestää kauemmin, jos vesi otetaan esimerkiksi avannosta.

Käytön jälkeen palju kannattaa heti tyhjentää, etteivät pakkaselle arat osat, kuten kamiina ja tyhjennysputki, jäädy rikki. Ennen tyhjennystä pitää tarkistaa, ettei kaminaan jää hiillosta, sillä paljun ollessa tyhjä on hiilloskin riittävän kuuma vaurioittamaan kaminan sisäosaa.

Suomalainen Kirami on kasvanut koko Euroopan suurimmaksi paljuvalmistajaksi 16 toimintavuotensa aikana. Kiramin tehtaalla Sastamalassa kootaan vuosittain yli 5 000 paljua, joista noin kolmannes menee vientiin. Suomen lisäksi paljukylvyistä nautitaan mm. Ruotsissa, Hollannissa ja Itävallassa.