Volvon sähköisten urheiluautojen merkki Polestar esitteli uuden Polestar 1 -hybridin Geneven autonäyttelyssä. Polestar 1 on 2+2-paikkainen GT-sähköhybridi-coupe, joka kehittää 600 hevosvoimaa tehoa ja 1 000 Nm vääntöä.

Sähköhybridivoimansiirto sisältää polttomoottorin, joka vauhdittaa etupyöriä. Taka-akselilla Polestar 1 käyttää kahta, yhteensä 34 kWh:n sähkömoottoria, jotka mahdollistavat tehon vektoroinnin. Toimintasäde pelkällä sähköllä ajettaessa on 150 kilometriä, kun taas pidemmillä matkoilla luotetaan polttomoottorin mahdollistamaan pidempään ajomatkaan.

Auto ei ole pelkkä tulevaisuuden konsepti, vaan tulee myyntiin jo tänä keväänä. Polestar avaa ennakkatilausmahdollisuuden 13. maaliskuuta. Autosta voi tehdä varauksen 2500 euron ennakkomaksulla. Auto tulee aluksi myyntiin 18 markkina-alueella, jotka ovat Kiina, USA, Ruotsi, Saksa, Norja, Hollanti, Sveitsi, Iso-Britannia, Belgia, Suomi, Ranska, Puola, Itävalta, Espanja, Italia, Tanska, Portugali ja Kanada.

Asiakkaat voivat halutessaan ostaa Polestar 1 -auton myös kerralla kokonaan omakseen, tai vuokrata sen kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Uusi tilausmalli on yhdistetty moniin yhteys- ja erikoispalveluihin, kuten nouto- ja toimituspalveluun. Kaiken kattava toimintamalli poistaa turhan vaivan auton omistajuudesta. Kiinteä kuukausimaksu sisältää vakuutukset ja huollot ja antaa asiakkaan nauttia täysipainoisesti ajamisesta.

Polestar 1 -auton tuotanto käynnistyy vuoden 2019 puolivälissä, Polestarin tuotantokeskuksessa Chengdussa, Kiinassa. Polestarin tuotantokeskus on myös brändin elämyskeskus, jolla on oma testirata.