Porschen osaston vetonaulana Geneven autonäyttelyssä on uusi 911 GT3 RS. 911 GT3:n ja 911 GT2 RS:n jälkeen uutuus on jo kolmas tuore GT-malli vuoden sisään.

911 GT3 RS:n leveä ja paino-optimoitu kori on muotoiltu aerodynamiikan ehdoilla, kiinteää takaspoileria unohtamatta. Myös auton matkustamo on kuin rata-autosta; kuppi-istuimet pitävät kuljettajan tiukasti paikallaan ja vaikutelmat täydentävät kevyet ovipaneelit tavaraverkkoineen ja avauslenkkeineen, riisuttu äänieristys sekä matkustamon materiaalivalinnat.

Nelilitrainen kutonen

Auton 4.0-litrainen, kuusisylinterinen bokserimoottori tuottaa tehoa 520 hv, siis 20 hevosvoimaa enemmän kuin aikaisemman mallin ja 911 GT3:n voimanlähde. Moottorin jatkeena on erikoiskalibroitu 7-vaihteinen PDK-vaihteisto.  911 GT3 RS kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,2 sekunnissa ja saavuttaa 312 km/h:n huippunopeuden.

Rata-automaisen ajokokemuksen tarjoavat moottoriurheilun maailmasta omaksuttu alustateknologia. Rata-auton alustan ja uudelleen kalibroidun takapyöräohjauksen ansiosta 911 GT3 RS ohjautuu entistäkin tarkemmin. Pallonivelet kaikissa tukivarsissa takaavat täsmällisemmän jousituksen kuin perinteiset puslat. Etupyörien kevyet 20-tuumaiset vanteet ja uudet 265/35-urheilurenkaat parantavat ketteryyttä ja ohjattavuutta. Taka-akselilla on 21‑tuumaisissa vanteissa 325/30-koon renkaat, jotka varmistavat entistä pitävämmän otteen tiehen.

Nyt tilausta tekemään

Uusi Porsche 911 GT3 RS on jo tilattavissa. Suomessa auton lähtöhinta on 370 867 euroa. Clubsport-varustepaketti on valittavissa ilman lisähintaa. Se pitää sisällään turvakaaren, palosammuttimen, valmiuden akkuvirran katkaisimen asennukseen ja kuljettajan kuusipisteturvavyön.

Erityisen vaativille kuljettajille Porschen moottoriurheiluosasto on kehittänyt Weissach-lisävarustepaketin, joka vähentää auton painoa entisestään. Pakettiin sisältyy ylimääräisiä alustan, sisätilojen ja ulkopuolen hiilikuituosia sekä valinnaisesti magnesiumvanteet. Kevyimmällä varusteyhdistelmällä Weissach-paketti pienentää 911 GT3 RS:n painon vain 1430 kiloon.