Porsche Macanin muotoilua, mukavuutta ja ajodynamiikkaa on parannettu merkittävästi, jotta Porschen pienempi katumaasturi on entistäkin sporttisempi. Monet yksityiskohdat korostavat Macanin sukulaisuutta ikonisen 911-urheiluauton ja 918 Spyderin kanssa. Valoilla on tässä suhteessa erityisen merkittävä rooli: uudessa Macanissa on vakiovarusteena korkealaatuinen moduulipohjainen LED-valojärjestelmä, joka antaa kolmiulotteisen vaikutelman.

Matkustamon puolella 911-mielleyhtymää vahvistaa valinnainen GT-urheiluohjauspyörä, johon on integroitu lisävarusteena saatavan Sport Chrono ‑paketin ajotilan valintakytkin ja Sport Response ‑painike. Porsche on laajentanut Macaniin saatavissa olevien mukavuusvarusteiden valikoimaa tuulilasin lämmityksellä ja sisäilman laatua parantavalla ionisaattorilla.

Kaikissa Macan-versioissa on vakiovarusteena Connect Plus ‑moduuli, joka takaa täydet verkkoyhteydet. Moduuli toimii alustana monille digitaalisille toiminnoille ja palveluille, kuten älykkäälle ääniohjaukselle ja online-navigointijärjestelmälle. Vakiovarusteluun kuuluvan järjestelmän keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu Here Cloud ‑yhteys, joka tarjoaa swarm-pohjaisia liikennetietoja reaaliaikaisesti. Uusi Offroad Precision App mahdollistaa maastoajoa koskevan datan taltioinnin ja analysoinnin.

Alusta on hienosäädetty entistä neutraalimmaksi ja mukavammaksi vakaudesta tinkimättä. Macanissa on myös edelleen erilevyiset renkaat edessä ja takana. Tämä SUV-segmentissä harvinainen ratkaisu auttaa kuljettajaa saamaan älykkäästä Porsche Traction Management (PTM) ‑nelivetojärjestelmästä kaiken ajodynaamisen hyödyn irti. Uudistettujen renkaiden parempi sivuttaisdynamiikka lisää ajonautintoa, ja uudet 20- ja 21-tuumaiset vanteet tuovat lisämahdollisuuksia auton ulkoasun räätälöintiin.

Macan on ollut erityisen suosittu Kiinassa, missä sen myynti on ylittänyt sadantuhannen auton rajan. Shanghaissa esitelty uutuusmalli on suunnattu pelkästään Kiinan markkinoille. Muille markkina-alueille tarkoitettuja malleja on luvassa vielä tämän vuoden aikana.