Land Roverin erikoisosasto SVO (Special Vehichle Operations) on luonut Range Roverista hieman tavallisesta poikkeavan erikoismallin. Auto on säilyttänyt Range Roverin tutun ulkomuodon, mutta takaovet puuttuvat. Tuloksena on syntynyt Range Rover SV Coupe, ensimmäinen täysikokoinen coupe-luksusmaasturi.

SVO:n erityinen yksilöintitiimi tarjoaa SV Coupen asiakkaille mahdollisuuden yksilöidä oma autonsa. Autoon on tarjolla yli 100 eri ulkoväriä. Värivalikoimasta löytyy optiona mm. uusi Liquesence, joka tuo sensaatiomaisen nestemetallipinnan ensimmäistä kertaa saataville Range Roveriin. Tiimi tarjoaa myös ainutlaatuista ’match to sample’-palvelua, jossa väri etsitään vastaamaan mahdollisimman lähelle asiakkaan tuomaa näytettä.

Tarjolla on laaja valikoima viimeistelyjä, kuten esimerkiksi eri sävyyn tehdyt etu- ja takaistuimet mittatilaustyönä tehdyillä kuvioinnilla, kontrastitikkaukset, päätukien kirjonnat sekä ovenkahvojen ja astinlautojen kaiverrukset tai puolijalometalliset mallimerkinnät. SV Coupe on myös ensimmäinen Range Rover johon on saatavilla 23 tuumaiset renkaat.

Korostunut hienostuneisuus ja ainutlaatuinen käsityönä tehty viimeistely jatkuvat myös auton sisällä. Semi-aniliini nahkaistuimet nostavat Range Roverin jo korkealuokkaiset sisätilat tasolle, jota yleensä löytyy vain yksityiskäytössä olevien suihkumoottorilentokoneiden tai luksusjahtien sisätiloista. Istuinten timanttikuvioitu tikkaus on tehty ainoastaan SV Coupe mallia varten.

Range Rover SV Coupe on samalla myös historian nopein Range Rover. Auton 565 hevosvoimainen, 5.0-litrainen kompressoriahdettu V8 kiihdyttää SV Coupen 0-100 km/h vain 5,3 sekunnissa. Huippunopeus on 266 km/h. Vaikka ajokorkeutta on madallettu 8mm, ajomukavuudesta ei ole tingitty. Ja tottakai SV Coupessa on säilytetty Range Roverin maasto-ominaisuudet, kuten 900 mm kahluusyvyys sekä 3500 kilon vetokyky.

SV Coupe malleja valmistetaan vain rajoitettu 999 auton sarja käsityönä Land Roverin SVO:n tehtailla. Erikoisuus tulee markkinoille marraskuussa 2018. Autoverollinen ennakkohinta Suomessa alkaa 578 916 eurosta.