DS Automobiles tekee paluun Suomen katukuvaan, kun Suomen ensimmäinen eksklusiivinen DS-myymälä avautuu pääkaupunkiseudulla loppuvuodesta. Samalla alkaa virallisesti uuden DS 7 Crossback -mallin myynti.

DS 7 Crossback aloittaa DS Automobiles’n uuden aikakauden ja toimii uuden merkin lippulaivamallina. DS 7 Crossbackista haluttiin tehdä selkeästi kilpailijoistaan erottuva, ranskalaisen ylellinen SUV. Sisustus- ja värivaihtoehtojen suunnittelussa käytettiin parhaita ranskalaisia asiantuntijoita, ja suunnittelijat hakivat inspiraationsa maailmalla hyvin menestyvistä ranskalaisista ylellisyystuotteista. Jokaiseen pienimpäänkin yksityiskohtaan kiinnitettiin huomiota uuden DS SUV:n omistajien tyytyväisyyden varmistamiseksi.

Materiaalien ja värien valinnassa arvioitiin tusinoittain erilaisia yhdistelmiä ennen lopullisen päätöksen tekoa. Viimein päädyttiin yhdeksään eri korinväriin ja viiteen erilaiseen sisätilojen viimeistelyvaihtoehtoon:

DS BASTILLE: ulkoiset yksityiskohdat kromia, musta etusäleikkö ja puskuri, pronssimaiset sisätilan materiaalit. Verhoilut Perruzi Bronze -kangasta, monitoiminen nahkapäällysteinen ohjauspyörä, keinonahkainen käsinoja sekä ovipaneelit, Guilloche-kuviointi keskikonsolissa.

DS PERFORMANCE LINE: urheilullisuus yhdistyy tyylikkyyteen kromisten yksityiskohtien avulla. Performance Line -logo konepellillä ja lokasuojissa. 19” pyörät. Alcantara-päällysteinen ohjauspyörä, Alcantara/keinonahkainen istuinverhoilu. Performance Line -matot, alumiiniset polkimet lisäämässä urheilullisuutta.

DS RIVOLI: on saanut inspiraationsa kuuluisasta Rue de Rivoli -pariisilaiskadusta. Ovenkahvoissa taustavalo, Rivoli-kaiverrus koristelaatoissa, kristallikoristeet keskusnäytön alapuolella, sähkösäätöiset istuimet. B.R.M. R180 -kojelautakello, joka kääntyy esiin 180 astetta, kun moottori käynnistetään.

DS OPERA: on saanut inspiraationsa Pariisin vanhasta Ooppera-talosta. DS Opéra -logot auton kyljissä, sisätiloissa verhoilut Nappa-nahkaa, platinaviimeistelty konepelti ja navigointi ja digiradio.

DS FAUBOURG: sisustuksessa käytetyt arvokkaat materiaalit, kuten nahka ja ebenpuu varmistavat hienostuneen viimeistelyn. Nimi on lainattu pariisilaiskadulta nimeltään Faubourg Saint Honoré, jolla sijaitsee monia ylellisyystuotteita myyviä liikkeitä. Myös Ranskan presidentin virka-asunto, Palais de l’Elysee sijaitsee tällä kadulla.

DS 7 CROSSBACK haluaa olla kilpailijoitaan etevämpi myös äänieristyksen ja tärinän eliminoinnin suhteen. Kaikki versiot on varustettu korkeatasoisella eristyskerroksella moottoritilan ja matkustamon välissä, pyöränaukoissa, konepellin alla, ovipaneeleissa, katossa ja maton alla. Myös tuulilasi ja sivulasit ovat laminoidut äänieristyksen maksimoimiseksi.

DS7 Crossbackin Suomen hinnat alkavat 43 949 eurosta. Vakiovarusteluun kuuluu muun muassa 12” kosketusnäyttö, digitaalinen mittaristo, 8-kaiuttimen audiojärjestelmä, navigointi, avaimeton käynnistys, DS Active Scan –jousitus ja Xenon-ajovalot. DS-mallistolla on houkutteleva 5 vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta.