Geneven autonäyttelyssä esiteltävä Ferrari 488 Pista jatkaa Ferrarin ratakireiden katuautojen sarjaa, jonka edelläkävijöitä ovat malli 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia ja 458 Speciale. 488 Pista on saanut runsaasti vaikutteita Ferrarin osallistumisesta FIA World Endurance Championship -sarjaan, jossa merkki on ottanut viisi mestaruutta ja 29 voittoa 50 kilpailussa.

Vaikka lähtökohtana on niinkin suorituskykyinen yksilö kuin 488 GTB, niin aina voi tehdä pientä hienosäätöä. Vakiomalliin verrattuna Ferrari 488 Pista on läpikäynyt tehokkaan kuntokuurin, jonka yhteydessä auton paino on pudonnut, moottori piristynyt ja aerodynamiikkaa tehostettu. 488 GTB-malliin verrattuna Pista on 90 kiloa kevyempi, mutta 50 heppaa tehokkaampi. Auton 4.0-litrainen tuplaturbo V8 tuottaa tehoa 720 hevosvoimaa ja vääntöä 770 Nm. Satasen vauhtiin pitäisi ehtiä alle 3 sekunnissa, kahteensataan 7,6 sekunnissa ja huiput ovat jotain 340 km/h yläpuolella. Moottoriäänien luvataan tarjoavan suorituskyvyn mukaiset fiilikset, eli ärjyntä on hurjempaa kuin vakiomallissa.

Jotta Ferrari pysyisi myös käsissä niin radalla kuin kadulla, on auton aerodynamiikkaa tehostettu. Ilmanvastuksen alaspäin painava voima eli downforce on 20 % suurempi kuin vakiomallissa.