Ateneumin taidemuseon Kohtaamisia kaupungissa -näyttely kertoo kaupungistumisen vaikutuksesta suomalaisten elämäntapoihin. Miten arki muuttui, kun vapaa-ajan määrä lisääntyi ja sukupuoliroolit vapautuivat 1900-luvun Suomessa, ja miten taiteilijat ikuistivat tämän kehityksen.

Näyttelyn teokset kuvaavat muun muassa kaupunkia, kotia ja identiteettiä – sekä tunnistettavia kaupunkinäkymiä pääosin Helsingistä, mutta myös Turusta ja Tampereelta. Esillä on yli 300 harvoin esillä ollutta teosta Ateneumin kokoelmista yli 80 taiteilijalta. Mukana ovat muun muassa Reino Harsti, Helmi Kuusi, Åke Mattas, Tuulikki Pietilä, Helene Schjerfbeck ja Elga Sesemann.

Ateneumin Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn inspiroimana Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitsevan ravintola Salven keittiömestari on suunnitellut ainutlaatuisen Taidemenun, jossa kaupunkikohtaamisia katsotaan kotimaisten raaka-aineiden kautta. ”Jo kautta aikojen maalaiset ja kaupunkilaiset ovat kohdanneet kaupunkien toreilla, kun maalta on tultu myymään tuotteita”, sanoo Ravintola Salven ravintolajohtaja Linda Rosilainen-Susi. Taidemenussa lautaselle on tuotu raaka-aineita suoraan suomalaisesta luonnosta – sieniä, lakkaa, lohta ja karitsaa.

Ateneum-Taidemenu sisältää alku-, pää- ja jälkiruoan sekä pääsylipun Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn. Taidemenun voit nauttia ennen tai jälkeen näyttelyn. Menu ja Ateneumin pääsylippu ovat voimassa näyttelyn ajan 19.10.2018–20.1.2019. Menun hinta on S-Etukortilla 35,50, ilman korttia 41,80. Lipun arvo on 14–17 euroa.