Vaikka Italiassa osataan tehdä upeita veneitä, niin siinäkin joukossa yksi erottuu ylitse muiden. Rivan on yksi perinteisimmistä italialaisista venevalmistajista, jonka sulavalinjaiset klassikkomallit lähes kaikki tunnistavat heti nähdessään. Riva on erityisen tunnettu päiväretkeilyyn sopivista avoveneistään, mutta 15 veneen mallistossa on vaihtoehtoja yli satajalkaisiin jahteihin saakka.

Rivan kaunislinjaisia veneitä on valmistettu vuodesta 1842 lähtien Iseo-järven rannalla Pohjois-Italian Lombardiassa. Suomen vesillä Riva on melko harvinainen näky, mutta tilanne saattaa muuttua, sillä Boat Store Finland on ottanut Rivan edustukseen Suomessa. Ensimmäinen vene myytiin Suomeen jo syksyllä, ja toinen on nähtävissä Venemessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Venemessuilla esiteltävä Riva Iseo edustaa Rivan klassikkomallistoa. Reilun kahdeksan metrin mittainen päiväretkivene tarjoaa tilat kuudelle hengelle. Vene on tehty täysin käsityönä ja viimeistelty huippuunsa. Esimerkiksi mahonkipinnat on suojattu 20 lakkakerroksella, joista ensimmäiset kymmenen lakataan käsin ja peilinkiiltävä pinta saadaan aikaiseksi kymmenellä ruiskutetulla kerroksella. 320-hevosvoimaisella moottorilla veneen huippunopeus on 40 solmua. Aivan edullinen ei Riva Iseo ole. Veneen hinta alkaa n. 350 000 eurosta.