Suomen katukuvaan saatiin ripaus luksusta ja Brittiläistä aristokratiaa, kun Rolls-Royce Motor Cars Stockholm toi neliovisen Ghostin sekä coupe-malli Wraithin pikaiselle visiitille Suomeen. Autot osallistuivat Suomessa British & Commonwealth Chamber of Commerce in Finland Ry:n järjestämille ”Inside Rolls-Royce” illallisille sekä kutsuvieraille varattuun koeajotilaisuuteen.

British & Commonwealth Chamber of Commerce in Finland (B3CF), eli vapaasti käännettynä Iso-Britannian ja Kansainyhteisön Kauppakamari Suomessa, luo, ylläpitää ja edistää suomalaisten sekä Iso-Britannian ja muun kansainyhteisön yritysten välistä liiketoimintaa. Yleensä B3CF tuo yhteen ihmiset ja yritykset, mutta tälle kertaa illan yhdistävänä tekijänä oli auto. Eikä mikä tahansa auto, vaan automaailman ylellisin tuote Rolls-Royce.

Rolls-Roycen nuorekkaampi mallisto

Rolls-Roycen mallisto on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Suurimman Phantomin lisäksi mallistosta löytyvät hieman pienempi, mutta silti yli viisimetrinen sedan-malli Ghost, coupe Wraith, avomalli Dawn ja katumaasturi Cullinan. Lisäksi Ghost, Wraith ja Dawn ovat saatavissa urheilullisempaa tyyliä edustavina Black Badge -versioina.

Rollsin moottori on 6.6-litrainen, kahdella ahtimella varustettu V12. Historiansa aikana Rolls-Royce ei ole aina kertonut autojensa tarkkoja suoritusarvoja, vaan ilmoittanut vain että ”suorituskyky on riittävä”. Tuo sama ilmaisu toimisi hyvin tänäkin päivänä, mutta koska tehot kuitenkin kiinnostavat ihmisiä, kurkataan nopeasti teknisiin tietoihin. Moottorin teho- ja vääntölukemat hieman vaihtelevat automallista riippuen, mutta esimerkiksi vierailulla olleessa Ghost Black Badge -mallissa tehoa on 612 hevosvoimaa ja vääntöä 840 Nm. Näillä voimilla lähes 2,5 tonnia painava järkäle kiihtyy satasen vauhtiin kevyesti 4,8 sekunnissa. Vierailun yhteydessä oli mahdollisuus myös pikaisesti kokeilla autoa sekä ratin takaa että takapenkiltä käsin. Kovin kattavaa ajokokemusta ei lyhyessä ajassa ehtinyt muodostaa, mutta auton hiljaisuus ja pehmeys tulivat välittömästi esiin, sekä tietysti myös riittävän ärhäkkä vastaus kaasupolkimeen.

Rolls-Roycen automallistolla ei Suomessa ole tällä hetkellä edustusta, mutta jos Rolls-Roycen hankinta kiinnostaa, kannattaa kääntyä Tukholman Rolls-Roycen puoleen. Heille on muuten tulossa myös katumaasturi Cullinan esittelyyn loppuvuoden aikana. Jos taas yrityksesi tai tuotteesi kaipaa kansainvälisiä kontakteja, kannattaa tutustua B3CF:n tarjoamiin mahdollisuuksiin. B3CF:n Chairman Garry Parker ja Executive Director Vladislav Dobrokhotov ovat mestareita luomaan yhteyksiä sekä Britanniaan että koko Kansainyhteisön 53 maahan.

Kiitokset Tukholman Rolls-Roycelle sekä British & Commonwealth Chamber of Commerce in Finland Ry:lle hienosti järjestetystä tilaisuudesta sekä mahdollisuudesta tutustua näihin automaailman helmiin.