Porsche Mission E Cross Turismo on täysin sähkökäyttöinen crossover- eli CUV-malli. Konseptimalli antaa esimakua siitä, miltä crossover-vaikutteinen Turismo-malli saattaa näyttää sarjatuotantoversiona. Auto soveltuu yhtä lailla arkipäiväiseen käyttöön, matka-ajoon ja seikkailuihin.

Nelipaikkaisen ja 1,42 metrin korkuisen auton sisätilat ovat todella monikäyttöiset. Esimerkiksi takaistuinten selkänojissa olevat luukut mahdollistavat myös pitkien esineiden, kuten suksien, kuljettamisen autossa. Istuinten selkänojat voidaan myös tarvittaessa taittaa alas. Lisäksi tavaratilassa on säädettävillä ja irrotettavilla hihnoilla varustettu kiskojärjestelmä, joka mahdollistaa kuljetettavien tavaroiden nopean ja turvallisen kiinnityksen. Auton mukana kulkee kätevästi myös Porschen sähköpyörä, jonka ansiosta asiakkaat voivat nauttia Porschen muotoilusta, teknologiasta ja suorituskyvystä myös raikkaassa ulkoilmassa kahden pyörän päällä.

Mission E Cross Turismossa on kaksi kestomagnetoitua synkronimoottoria, joiden yhteisteho on yli 600 hv (440 kW). Tämän ansiosta uusi konseptiauto kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,5 sekunnissa ja 200 km/h:n nopeuteen alle 12 sekunnissa. Automaattisesti kytkeytyvä neliveto ja voiman eri pyörien välillä jakava Porsche Torque Vectoring ‑järjestelmä takaavat, että moottorien teho välittyy tiehen optimaalisesti olosuhteissa kuin olosuhteissa.

Konseptin 800 voltin sähköjärjestelmän ansiosta auton litiumioniakku voidaan ladata hieman yli varttitunnissa tasoon, joka riittää noin 400 kilometrin ajoon (NEDC-ajosyklin mukaan). Lataaminen käy joustavasti niin tien päällä kuin kotonakin. Auton latausjärjestelmä on suunniteltu yhteensopivaksi myös Euroopan pääteiden varrelle rakenteilla olevan IONITY-yhteisyrityksen pikalaturiverkoston kanssa. Mission E Cross Turismon akku on mahdollista ladata myös langattomalla induktiolatauksella, kiinteän latauslaitteen avulla tai Porschen kodin energianhallintajärjestelmän välityksellä. Viimeksi mainittu järjestelmä pystyy hyödyntämään myös aurinkoenergiaa, kun se yhdistetään kodin aurinkokennojärjestelmään.