Samsung julkisti 2018-tv-mallistonsa. Uuden QLED-malliston lisäksi uutuuksia ovat Samsungin Premium UHD -mallit sekä uusi Ultra-Large-tv-kategoria. Samsung esitteli myös maailman ensimmäisen kuluttajille suunnatun, modulaarisen 146 tuuman MicroLED-tv:n nimeltään The Wall.

2018 -malliston mielenkiintoisimpia uutuuksia ovat Direct Full Array -taustavalotekniikka, Ambient Mode -kuvatila ja One Invisible Connection -kaapeli.

Direct Full Array -taustavalotekniikka

Samsungin 2018 QLED-huippumalli Q9F on varustettu Direct Full Array (DFA) -taustavalotekniikalla. Täsmällisesti suunnattava LED-valaistus mahdollistaa erittäin tarkan kontrastin. Uusi taustavalojärjestelmä hyödyntää Carbon Mesh -rakennetta, joka estää valon vuotamisen pikseleihin, jossa valoa ei kuulu esiintyä.

Ambient Mode -kuvatila

Uusi Ambient Mode -kuvatila täydentää television tarjontaa silloin kun sitä ei aktiviisesti katsota. Televisioruudulta on mahdollista näyttää hyödyllistä informaatiota, kuten uutisia tai sää- ja liikennetietoja. Tämän lisäksi Ambient Moden avulla television taustalla olevan seinän värin tai kuvion voi heijastaa tv-ruudulle. Toiminnon avulla televisio mukautuu tyylikkäällä tavalla ympäröivään sisustukseen. Ambient Mode osaa myös aktivoida tv:n käyttäjän saapuessa huoneeseen ja sammuttaa sen poistuttaessa, kun tv on synkronoitu käyttäjän mobiililaitteen kanssa.

One Invisible Connection

Samsung on kehittänyt uuden One Invisible Connection -liitäntäkaapelin, joka kuljettaa kuvan ja äänen lisäksi myös sähkövirran One Connect Box -liitäntäyksiköstä televisioon. Kaapelin etuna on, että käyttäjä saa enemmän vapautta kodin sisustukseen, kun muita television liitettäviä johtokytkentöjä ei tarvita. Kaikki television liitettävät lisälaitteet kytketään One Connect -liitäntäyksikköön, jonka voi piilottaa pois näkyvistä.

 

QLED 2018 -mallisto:

Samsung Q9F on huippumalli, jossa on lähes sama näyttävä muotokieli kuin edeltäjässään. Merkittävän eron kuitenkin tekee täysin uusi Direct Full Array -taustavalotekniikka. Uuden taustavalotekniikan ansiosta Q9F pystyy peräti 2000 nitin huippukirkkauteen ja entistä parempiin katselukulmiin. Television mustan tasot ovat syvempiä ja värit toistuvat kirkkaammin kuin koskaan. Televisiossa on myös tehokas 60 watin äänentoisto, joka koostuu kahdesta diskantti-elementistä ja kahdesta bassoelementistä. Saatavana litteänä kokoluokissa 55, 65 ja 75 tuumaa.

Q8C (kaareva, HDR1500: 55”, 65″)

Q8F (litteä, HDR1500: 55″, 65″)

Q7F (litteä, HDR1000 55″, 65″, 75″)

QLED-malliston televisiot kykenevät 100 % värivolyymiin. Niissä on parannettu värintoisto ja kontrasti,  HDR10+ -tuki, Ambient Mode -kuvatila, Automatic Game-Mode -tila, teräksinen One Remote Control -kauko-ohjain,  One Invisible Connection, Tizen-käyttöjärjestelmä ja kattavat Smart TV -ominaisuudet.

Premium UHD

Uuden Premium UHD -malliston televisiot ovat NU8505 (kaareva, 55”, 65″) ja NU8005 (litteä, 49”, 55”, 65”, 82″). Premium UHD -malliston ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa Dynamic Crystal Color, HDR10+ tuki, näyttävä muotoilu,  One Remote Control ja Smart TV -ominaisuudet.

UHD

Samsungin UHD-kategorian televisiot ovat NU7105 (litteä, 75”, 65”, 55”, 49″), NU7305 (kaareva, 65”, 55″), NU7405 (litteä, 43”, 50”, 55”, 65”) ja NU7505 (kaareva, 49”, 55”, 65”), jotka toistavat 4K UHD- ja HDR-materiaalia.