Samsungin uudet huippumallit, Galaxy S9 ja Galaxy S9+ ovat tulleet myyntiin. Uutuudessa on Samsungin kaikkien aikojen kehittynein kamera, jonka ominaisuuksiin kuuluvat mm. Dual Aperture -linssi, Super Slow-mo -hidastuskuvaus sekä personoidut AR Emoji -hahmot.

Dual Aperture -linssi

Älypuhelinkameroissa on tyypillisesti kiinteän polttovälin aukko, jota ei voi säätää ympäröivän valoisuuden mukaan. Samsungin Dual Aperture -linssi  (F1.5 – F2.4) mukautuu ihmissilmän pupillin tavoin ympäröivään valaistukseen. Tuloksena on kirkkaita ja selkeitä kuvia kaikissa valo-olosuhteissa.

Super Slow-mo

Galaxy S9:ssä on hidastustoiminto, joka kaappaa peräti 960 kuvaa sekunnissa. Lisää vapautta tuo Motion Detection -toiminto, joka havaitsee liikkeen ja käynnistää hidastuskuvauksen automaattisesti. Hidastuskuvan taltioinnin jälkeen käyttäjä voi valita 35 eri taustamusiikkivaihtoehdosta tai valita musiikin omasta musiikkivalikoimastaan. Hidastuskuvista voi myös napin painalluksella tehdä GIF-animaatioita.

AR Emoji

Samsung sallii nyt käyttäjien luoda persoonallisia emoji-hahmoja omista valokuvistaan. Lisätyn todellisuuden AR Emoji -toiminto analysoi käyttäjästä otetun 2D-kuvan, mallintaa yli 100 kasvonpiirrettä, ja luo käyttäjästä 3D-hahmon, joka elehtii ja ilmeilee muun muassa iskemällä silmää ja nyökkäämällä. AR Emojilla käyttäjä voi tuoda videoihin tunnetta ja luoda persoonallisia AGIF-formaattia olevia tarroja, joiden avulla omaa emojiaan voi jakaa useimmissa pikaviestinpalveluissa.

Bixby

Samsungin Bixby-tekoälyalusta on nyt intergroitu osaksi kameran toimintoja. Se hyödyntää lisättyä todellisuutta ja  syväoppimisteknologioita, joiden avulla se tarjoaa hyödyllistä tietoa  käyttäjän ympäristöstä. Se osaa muun muassa automaattisesti havainnoida ja tunnistaa kohteita ja tarjoaa lisätietoa kuvattavista kohteista.

Galaxy S9-puhelimissa on tuki jopa 400 gigatavun microSD-muistikorteille ja ne on varustettu tehokkailla suorittimilla suurten datamäärien hallintaan. Lisäksi S9 ja S9+ ovat vedenkestäviä ja pölytiiviitä IP68-luokituksen mukaisesti. Laitteet kestävät 30 minuutin upotuksen veteen jopa 1,5 metrin syvyydessä.

Uutuuksien suositushinnat ovat 899,00 euroa (S9) ja Galaxy 999,00 euroa (S9+). Puhelimen värivaihtoehdot ovat Midnight Black, Coral Blue ja Lilac Purple.